Written by Donat Berisha

Prepaid simkaart met 10GB data kopen?

Op zoek naar een herlaadkaart waar 10GB data op staat? Er zijn een aantal opties waar je uit kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bundel, maar ook handmatig opwaarderen en data verbruiken. Lees in dit artikel alles over prepaid simkaarten met 10GB internet en maak je keuze!

Prepaid simkaart 10 GB: Wat zijn de opties?

Een prepaid simkaart met 10.000 MB (10 GB) bestellen? Je hebt de volgende mogelijkheden:

  • Data only sim
  • Herlaadkaart met bundel
  • Simkaart per MB via beltegoed

Hieronder lees je alle informatie en het beste aanbod per mogelijkheid.

Prepaid data only simkaart met 10 GB

Het beste aanbod voor wanneer je alleen internet wilt gebruiken, en geen belminuten of sms’jes nodig hebt, is een data simkaart. Dit is een prepaid kaart ontwikkeld voor snel en stabiel mobiel internet. Deze kun je bij ons kopen. Je ontvangt direct 2 GB gratis data!

Daarnaast kun je gemakkelijk online opwaarderen naar wens met verschillende bundels. Deze bundels zijn 1 jaar tot onbeperkt geldig (onbeperkt door minimaal 1x per jaar op te waarderen, waardoor je eventueel overgebleven data kunt meenemen naar de volgende periode), wat uniek is (meestal zijn prepaid bundels maar 30 dagen geldig). De 10 GB bundel kost €69,-, wat neerkomt op slechts €0,0069 per MB.

Bekijk onze prepaid data sim pagina voor alle informatie of bestel deze nu direct!

Simkaart met 10 GB bundel

Een standaard herlaadkaart met bundel gebruiken? Er zijn weinig providers die een prepaid internetbundel met veel data (10 GB of meer) aanbieden. Momenteel heeft Mobile Vikings het beste aanbod: 8 GB voor €25,-. Deze bundel is 1 maand geldig, hierna kun je er geen gebruik meer van maken (eventueel overgebleven data raak je kwijt).

Een bundel kun je soms in combinatie met een simkaart aanschaffen, in andere gevallen moet je eerst los een prepaid simkaart bestellen. Hieronder zie je een tabel met de beste prepaid simkaarten. Klik op een van de knoppen om naar de website van de provider te gaan en direct te bestellen! Daar lees je ook meer over de beschikbare bundels.


Prepaid Provider

BellenSMSPer MB
Mobile Vikings
€25,- herladen= 4GB - 4000 sms - 200 min)

0,1250,0063 (0,6 cent)0,0063 (0,6 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 4000 sms - 100 min)

0,150,004 (0,4 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 4000 sms - 50 min)

0,200,0025 (0,25 cent)0,02 (2 cent) Bestellen
Data simkaart - Europa


n.v.t.n.v.t.0,006 / MB (vanaf 0,6 cent) Bestellen
Data simkaart - Wereld


n.v.t.n.v.t.0,018 / MB (vanaf 1,8 cent) Bestellen

Houd er rekening mee dat bundels van standaard herlaadkaart providers vrijwel altijd maximaal 30 dagen geldig zijn. Daarom is de prepaid data only sim die we hierboven hebben beschreven een betere keuze voor alleen internet.

Per MB (opwaarderen met beltegoed)

Wil je geen bundel, maar handmatig opwaarderen en prepaid internet per MB gebruiken? Je kunt dan opwaarderen met beltegoed. Hierbij is het belangrijk om te weten hoeveel 1 MB bij een provider kost, zodat je kunt berekenen met hoeveel beltegoed je moet opwaarderen om een prepaid simkaart ‘met 10 GB te gebruiken’.

Houd er rekening mee dat dit veruit de duurste optie is. Per losse MB betaal je bij de meeste providers tussen de €0,10 en €0,20 per MB. In het geval van 10.000 MB betekent dat, uitgaande van €0,10 per MB, maar liefst €1000,-. Om deze reden kun je beter voor een data only prepaid kaart kiezen, of een herlaadkaart met bundel gebruiken. Mocht je wel prepaid per MB willen gebruiken via beltegoed, dan heb je eerst een simkaart nodig. Daarvoor kun je de bovenstaande tabel inzetten.

Waarom een prepaid simkaart met 10 GB data?

We zijn vandaag de dag steeds meer online. Van het gebruiken van social media, WhatsApp, browsen en filmpjes kijken tot het gebruiken van een simkaart voor bijvoorbeeld werk of een M2M / IoT apparaat: het is van belang om voldoende data te hebben. Niet alleen thuis, maar ook buitenshuis via mobiel internet. Daarom wordt er voor oplossingen met steeds meer GB’s gekozen.

De meesten kunnen wel even vooruit met 10 GB. Dit is vooral afhankelijk van je eigen gebruik. Mocht je alleen browsen, WhatsAppen, je e-mail bekijken, en dergelijke applicaties gebruiken, dan verbruik je weinig data en kun je wel maanden vooruit met 10.000 MB. Ga je echter ook filmpjes kijken, dan verbruik je veel meer: gemiddeld 1.5 GB tot 2 GB per uur. Houd hier dus rekening mee! Gelukkig is een belangrijk voordeel van prepaid dat je geen kosten buiten je bundel kunt maken, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over een onverwacht hoge rekening.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *