Written by Mo Maghsoudi

Wat zijn dé prepaid simkaarten voor toeristen?

Regelmatig krijgen wij vragen van reizigers die naar België toe komen en op zoek zijn naar een manier om goedkoop te bellen, SMS’en en internetten. Wij raden dan vrijwel altijd een herlaadkaart aan. Voor toeristen is het een geschikte en goedkope manier om voor hun doorreis of vakantie bereikbaar te zijn. Wat zijn dé prepaid simkaarten voor toeristen? Wij vertellen het jou in dit artikel!

Try using the translate button if you’re having a hard time reading this article 🙂

Beste prepaid simkaarten voor toeristen

Voor toeristen is het belangrijkste om gewoon goed en snel internet te hebben. Bijvoorbeeld om Google Maps te checken of bijvoorbeeld om hotelkamer te huren. Daarnaast wil je gebruik maken van een netwerk waarbij je altijd goed bereikbaar bent, voor wanneer iemand je belt. Daarvoor kun je het best het Mobile Vikings netwerk gebruiken. De beste prepaid simkaarten die gebruik maken van het Mobile Vikings netwerk vind je hieronder.


Prepaid Provider

BellenSMSPer MB
Mobile Vikings
€25,- herladen= 4GB - 4000 sms - 200 min)

0,1250,0063 (0,6 cent)0,0063 (0,6 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 4000 sms - 100 min)

0,150,004 (0,4 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 4000 sms - 50 min)

0,200,0025 (0,25 cent)0,02 (2 cent) Bestellen
Data simkaart - Europa


n.v.t.n.v.t.0,006 / MB (vanaf 0,6 cent) Bestellen
Data simkaart - Wereld


n.v.t.n.v.t.0,018 / MB (vanaf 1,8 cent) Bestellen

Waarom een herlaadkaart?

Als toerist blijf je over het algemeen niet voor een lange periode van tijd in een land. Het is dus zonde om een abonnement af te sluiten waar je dan aan vast zit. Met een prepaid simkaart zit je nergens aan vast. Je hoeft ook geen gegevens af te geven, dus dat is ook gunstig.

Alleen internet simkaart?

Naast een normale prepaid simkaart is het ook mogelijk om een data simkaart te gebruiken als toerist. Met een data simkaart heb je de laagste internet tarieven van alle prepaid simkaarten. Het voordeel is ook dat je er alleen mee kunt internetten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om onverwachte kosten, bijvoorbeeld roaming kosten. Bekijk alle voordelen van de data simkaart op onze data simkaarten pagina.

Data simkaart bestellen

Voor België is kun je gewoon een Data Simkaart Europa gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een Data Simkaart die je Wereldwijd kunt gebruiken? Kies dan voor de Data Simkaart Wereld. Bestel de data simkaart door te klikken op de onderstaande bestelknoppen.

Gebruik geen buitenlandse simkaarten

Als je in een Europa woont in een Zone 1 land, dan kun je waarschijnlijk gebruik maken van je abonnement of prepaid simkaart als je in België bent. Anders is het slim om geen buitenlandse provider te gebruiken tijdens je verblijf. De tarieven zullen hoger zijn dan in jouw eigen land en hier zullen mogelijk roaming kosten bovenop komen.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *