Written by Dylan de Graaff

Proximus boekt 1,4 miljard omzet in derde kwartaal

Proximus boekt een omzetstijging 1,42 miljard in het derde kwartaal. Met name het aantal klanten in internet, tv en telefoon abonnementen nam toe. Dit is bijzonder, aangezien de omzet op de zakelijke markt daalde. Hierin heeft de provider het verschil kunnen maken met de concurrenten Telenet en Orange. Verder groeide het aantal mobiele gebruikers. Sinds 6 december heeft Proximus ook nog eens uitdelen uitgekeerd. Zo werden er aandelen voor €0,50 per aandeel uitgekeerd aan zijn aandeelhouders.

Groei in vast internet en tv

De hoeveelheid vaste lijnen aan het einde van Q3 bedroeg iets meer dan 2 miljoen. Dit is een groei van 8.000 internetverbindingen. TV groeide 1,9% tot 1.635.000 klanten. Vast bellen daalde met 5,2% tot 2,44 miljoen. Proximus doet het al een aantal jaren goed op de markt.

Proximus Groep

Proximus is het grootste en oudste telecombedrijf in België. Het bedrijf heet oorspronkelijk Belgacom mobile, dit is veranderd naar Proximus in 2015. Het bedrijf bezit onder andere:

  • Telindus
  • Scarlet
  • The PhoneHouse
  • Belgacom ICS
  • Skynet

Proximus is voor 53,5% in handen van de staat en is daarmee een staatsbedrijf. In totaal heeft Proximus 4.088.000 postpaid klanten en 742.000 prepaid. Hiermee is Proximus het grootste Telecombedrijf in België.

Toename concurrentie

Proximus ondervindt hevige concurrentie in de markt, onder andere door de providers Telenet en Orange. Beide provider hebben dit jaar al enkele belangrijke overnames gedaan welke zorgden voor een sterke positie in de telecommarkt. Met name de zakelijke markt kon op deze wijze beter bediend woorden door het aanbieden van nieuwe en verbeterde ICT-diensten door de twee bedrijven. Opvallend genoeg hebben beide bedrijven ook een omzetstijging behaald in het derde kwartaal van 2019. Hoe gaat Proximus hierop inspelen? We gaan het zien de komende maanden..

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *