Written by Donat Berisha

Roaming Engeland: Roaming na Brexit

Roamen betekent letterlijk ‘zwerven’. Kan je simkaart een netwerk niet meer vinden, dan ‘zwerft’ het op zoek naar een ander netwerk. Dit is vaak het geval in het buitenland.

Roaming is een Engels begrip. Nu we het daar toch over hebben: hoe zit het sinds de Brexit eigenlijk met roamingkosten in Engeland? Betaal je hier nu meer voor, omdat het Verenigd Koninkrijk uit de EU is gestapt? Lees in dit artikel wat je moet weten over roaming in Engeland!

Roaming in de EU

De reden waarom er verwarring is omtrent roamingkosten in het Verenigd Koninkrijk, is omdat roaming in de EU sinds 2017 geen extra geld meer kost. Maar: door de Brexit maakt Engeland natuurlijk geen onderdeel meer uit van de Europese Unie. Het VK heeft de EU op 31 januari 2020 namelijk verlaten.

Doordat Engeland geen onderdeel is van de Europese Unie, is de vraag nu: hoe zit het met roamingkosten in het Verenigd Koninkrijk?

Roaming Engeland

Voorlopig verandert er, ondanks de Brexit, niets. Dat betekent dat je voorlopig geen extra kosten hebt om in het VK te mobiel bellen, sms’en en internetten. Ga je binnenkort dus op vakantie of reis naar Engeland en heb je een herlaadkaart of abonnement van een Belgische provider, dan hoef je je geen zorgen te maken over roamingkosten.

De Belgische mobiele telecomoperatoren (aanbieders met een eigen netwerk) Proximus, Orange en Telenet, hebben het bovenstaande bevestigd. De andere aanbieders, zoals Mobile Vikings en Lycamobile, maken gebruik van het netwerk van Proximus, Orange of Telenet. Daarom geldt ook voor prepaid of sim only klanten van deze providers hetzelfde: je betaalt momenteel geen extra roamingkosten in het Verenigd Koninkrijk.

Voordelig & snel internet zonder roamingkosten met een data sim

Met onze prepaid data simkaart heb je in heel Engeland snel en voordelig internet. Bovendien zal er nooit sprake zijn van roamingkosten. Je betaalt één tarief voor mobiel internet, of het nou in Engeland, Nederland, Spanje of de Verenigde Staten is. Op deze pagina lees je meer over onze prepaid data sim en kun je deze direct bestellen!

Roamingkosten voor Britten in de EU

De situatie voor Britten die naar een EU-land reizen is momenteel anders. Voor een Brit die naar België, of een ander EU-land reist, kunnen roamingtarieven wel aan de orde zijn. Een voorbeeld hiervan is roamingkosten in de EU voor nieuwe klanten van Britse provider EE. Andere providers, zoals O2 en Three, hanteren momenteel geen roamingkosten, maar verlagen wel de limiet data dat men mag gebruiken zonder extra tarieven.


De informatie in dit artikel is op basis van de huidige regelgeving in eind 2021. In de toekomst kan de situatie veranderen wat betreft roamingkosten in Engeland. De Belgische mobiele telecomoperatoren Proximus, Orange en Telenet kunnen namelijk hun regelgeving aanpassen. Houd hier dus rekening mee en twijfel je nog over roaming in Engeland na de Brexit, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met je provider.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *