Written by Donat Berisha

Simkaart voor Amerika (VS / USA)

Ga je op vakantie naar de Verenigde Staten? Of ga je op zakenreis? Hoe dan ook, verbonden blijven is vandaag de dag natuurlijk van groot belang. Daarom is het handig een simkaart te hebben. Maar wat is nou de beste simkaart voor Amerika? En wat zijn belangrijke aandachtspunten? Lees het hier!

Welke prepaid simkaart voor Amerika?

Wanneer je een prepaid simkaart voor Amerika wilt gebruiken, heb je drie keuzes:

  • Een data only simkaart (alleen internet)
  • Een Belgische simkaart
  • Een lokale Amerikaanse simkaart

Vanwege de hoge kosten van het gebruiken van een simkaart van een Belgische provider, wordt vaak voor een data only kaart of een lokale sim gekozen. Hieronder lees je meer over alle mogelijkheden.

Simkaart voor Amerika kopen?

De meesten zijn op zoek naar een simkaart om in Amerika te kunnen internetten. Wij hebben daarvoor een geschikte oplossing: een data only simkaart. Hiermee heb je in de hele USA stabiel 4G internet via zowel AT&T als T-Mobile USA. Bovendien maak je gebruik van de voordeligste data tarieven (vanaf €0,006 per MB) en is data 1 jaar houdbaar (+ mee te nemen). Geen roamingkosten of andere extra kosten!

Hieronder zie je onze Data simkaart Europa + Noord-Amerika. Deze is dus ook geschikt als simkaart voor de VS. Bekijk deze nu:

Waarom een data simkaart?

Een prepaid data only simkaart voor de USA is om meerdere redenen aangeraden:

✓ Je kunt via het internet bellen en sms’en, bijvoorbeeld via WhatsApp bellen en chatten. Dit is een handig alternatief voor traditioneel bellen en sms’en.
✓ Er zijn geen roamingkosten of andere bijkomende kosten.
✓ Voordelige tarieven: al vanaf €0,006 per MB internet in de Verenigde Staten, terwijl andere Belgische oplossingen veel duurder zijn.
✓ Zelf bepalen wanneer je opwaardeert en met welk bedrag.
✓ Meerdere Amerikaanse providers aangesloten: AT&T en T-Mobile USA (beste dekking).

Prepaid simkaarten voor Amerika

Zoals bovenaan dit artikel toegelicht zijn er op het gebied van prepaid simkaarten voor Amerika drie opties: een data simkaart, een Belgische herlaadkaart, of een lokale simkaart uit de Verenigde Staten.

Belgische herlaadkaart

Je kunt een herlaadkaart van een Belgische provider aanschaffen. Het probleem daarmee is dat je dan heel duur internet in Amerika heeft. Zo hanteren Belgische providers vaak meerdere euro’s per MB in de VS. Ook kost bellen (en gebeld worden) meer dan €1,- per minuut. Dat is dus eigenlijk niet te doen, gezien je zo veel betaalt. Daarom wordt hier ook bijna nooit voor gekozen.

Je kunt prepaid simkaarten altijd vergelijken op onze homepage indien je hier naar op zoek bent.

Een lokale USA simkaart kopen

Een alternatief voor een Belgische herlaadkaart is dat je lokaal in de Verenigde Staten een simkaart koopt. Dit zal zeker voordeliger zijn dan een Belgische prepaid sim. Alleen dit betekent wel dat je pas lokaal op zoek kunt gaan naar een simkaart, dus houd hier rekening mee.

Denk er ook aan dat Belgische telefoons en andere smart apparaten andere frequentiebanden gebruiken dan Amerikaanse providers, dus een toestel dat je hier hebt aangeschaft kan mogelijk niet werken in de USA (ook al heb je een geschikte prepaid simkaart voor Amerika).

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *