Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Simkaart voor vaste telefoon

De meeste mensen hebben tegenwoordig een mobiele telefoon, maar bij een specifieke doelgroep is er vraag naar een vaste telefoon met simkaart. Wij hebben het dan over ouderen die in een bejaardentehuis of aanleunwoning wonen. Soms is er namelijk geen vaste telefoonlijn beschikbaar en dan is een vaste telefoon of huistelefoon waar een losse simkaart in kan de oplossing.

Welke simkaart?

Wanneer een persoon niet veel belt is een herlaadkaart uiteraard het goedkoopste. Bekijk hier de mogelijkheden voor een goedkope herlaadkaart. Je dient er wel rekening mee te houden dat de simkaart kan verlopen wanneer je niet belt of niet herlaadt. Bekijk eerst de voorwaarden, want dit kan per provider verschillen. Het is tegenwoordig bij bijna elke provider mogelijk om ‘automatisch’ herladen te activeren zodat de simkaart niet verloopt en er altijd genoeg tegoed is om te bellen. Een andere optie is om te kiezen voor een sim only abonnement. Omdat deze abonnementen automatisch verlengd worden hoef je hier zelf geen rekening mee te houden.

Wat heb je nodig?

De ‘ouderwetse’ telefoon is nog steeds verkrijgbaar in fysieke winkels, maar ook bij online webwinkels kun je terecht. Er zijn speciale senioren telefoons met grote toetsen en een duidelijk display. Wil je de telefoon gebruiken met een simkaart dan moet je er wel op letten dat de telefoon over een simkaartlezer beschikt, anders kan de simkaart niet gelezen worden. Verder moet de telefoon simlockvrij zijn zodat je zelf kunt kiezen welke telecomprovider je neemt. Omdat degene die de telefoon gebruikt waarschijnlijk alleen belt, is het verstandig om een provider te kiezen met het laagste beltarief. Elke simkaart bevat een pincode, dit staat aangegeven op de verpakking en is meestal vier keer nul. Het invoeren van de pincode is slechts eenmaal nodig. Het voordeel van een telefoon met simkaart is het feit dat je geen vaste telefoonlijn nodig hebt, maar daarnaast is de telefoon voor ouderen ook makkelijker te bedienen dan een mobieltje. De vele functies op een smartphone maken het voor ouderen, die een vaste telefoon gewend zijn, erg lastig. Een ander voordeel is dat een vaste telefoon niet opgeladen hoeft te worden omdat deze toch altijd in het stopcontact staat.

Simkaart adapter

Heb je al een vaste telefoon, maar zit er geen simkaartlezer op dan is het ook mogelijk om een adapter aan te schaffen. De simkaart stop je dan in de adapter en de adapter sluit je aan op de huistelefoon. Bekijk wel van tevoren of de adapter geschikt is voor de telefoon.

4/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *