Written by Donat Berisha

Storingen netwerken na overstromingen

De overstromingen in België hebben voor meerdere storingen gezorgd. Door de regenval en overstromingen zijn meerdere mobiele netwerksites uitgevallen. De hevige weersomstandigheden hebben er dus voor gezorgd dat mensen niet gebruik konden maken van hun mobiele data. Alle Belgische mobiele netwerk providers hebben dan ook problemen ondervonden van de situatie.

Situatie per operator

Telenet (eigenaar BASE-netwerk), Proximus en Orange hebben een eigen mobiele netwerk. De afgelopen dagen hebben deze netwerkoperators laten weten hoe ze ervoor staan.

Telenet (BASE) heeft aangegeven dat 16 mobiele netwerksites zijn uitgevallen. Dit zijn voornamelijk sites in de provincie Luik (15) en één site in de provincie Luxemburg. Verder gaf Telenet aan dat het moeilijk is toegang te krijgen tot de locaties om de nodige reparaties uit te voeren.

Aanbieder Proximus heeft gemeld dat er zowel op het vaste als het mobiele netwerk problemen zijn ondervonden. De zwaarst getroffen regio’s zijn Luik en Verviers. Echter stoppen de problemen hier niet, aangezien ook gemeenten Rochefort en Eupen zijn getroffen. Een woordvoerder van Proximus heeft aangegeven dat er hard wordt gewerkt aan de stabilisatie van de situatie. Proximus heeft echter ook last van stroomstoringen gehad.

Orange heeft ook aangegeven te werken aan het herstellen van de dekking. De infrastructuur was in meerdere gebieden getroffen door de weersomstandigheden. Orange heeft klanten geadviseerd contact op te nemen, aangezien zowel vaste als mobiele klanten kunnen worden getroffen.

Huidige situatie

De netwerken hebben ernstige schade opgelopen. Nog altijd wordt er door de operators gewerkt aan reparaties. Toch is dit lastig, omdat toegang tot bepaalde infrastructuur lastig blijkt. Proximus gaf gisteren (18 juli) aan dat het met reparaties bezig was in meerdere gebieden (Eupen, Houyet en Chaudfontaine).

Gratis mobiele data

Zowel BASE, Proximus als Orange biedt bepaalde klanten, die getroffen zijn door de hevige overstromingen, gratis mobiele data aan. Bepaalde BASE-klanten ontvangen onbeperkte data. Proximus geeft klanten in bepaalde gebieden (Verviers, Luik en Rochefort) 50 GB extra data. De klanten van Orange krijgen 5 GB gratis data. Op deze manier worden klanten geholpen met het herstellen.

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

veertien − twee =