Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Van abonnement naar herlaadkaart

Ben je het zat om vast te zitten aan de maandelijkse kosten van je abonnement? Dan is het een optie om over te stappen naar een herlaadkaart, maar hoe werkt dit?

Wij leggen het uit

 • Wanneer je overstapt naar een andere provider dan moet je bij de nieuwe provider eerst een nieuwe simkaart aanschaffen, vergelijk hier de tarieven. Een herlaadkaart kost (bijna) niets en vaak ontvang je zelfs nog beltegoed cadeau. Andersom, als je overstapt van herlaadkaart naar abonnement heb je bij bijvoorbeeld Mobistar geen nieuwe simkaart nodig. Je abonnement wordt dan binnen 48 uur geactiveerd op je huidige simkaart.
 • Wil je jouw nummer behouden dan is dit mogelijk, dit is meestal gratis en wordt door je nieuwe provider geregeld. De overstap duurt nu wel wat langer, ook moet je het op tijd doen als je simkaart nog actief is.
 • Let op de duur van het abonnement en de opzegtermijn (meestal 1 maand). De einddatum van je contract is vaak op je persoonlijke pagina van de provider te vinden. Als je wilt overstappen binnen de provider naar een prepaid simkaart dan kan dit meestal eerder dan de opgegeven datum omdat de provider natuurlijk blij is dat je trouwe klant blijft.
 • De overstap wordt meestal geregeld door je nieuwe provider, deze zegt dus ook het abonnement voor je op (als dit al mogelijk is uiteraard).
 • Let op: Sommige providers laten je betalen voor de overstap van abonnement naar herlaadkaart, ook als je bij dezelfde provider blijft.
 • Het verschil tussen een abonnement en een herlaadkaart

  Met een abonnement kun je gemakkelijk meer kosten maken dan je in eerste instantie in gedachten had. Omdat je aan het einde van de maand de factuur ontvangt en je buiten je bundel gewoon gebruik kunt blijven maken van de diensten (bellen, sms’en en internet). Dit is bij herlaadkaarten niet het geval, je kunt niet over je tegoed heen, wanneer je belkrediet op is ben je genoodzaakt te herladen anders kun je geen gebruik meer maken van de simkaart. Bij een abonnement is een telefoon vaak goedkoper, ben je op zoek naar een nieuwe telefoon dan kun je deze dus goedkoper krijgen doordat je het toestel met korting kunt kopen. Ook gebeurt het vaak dat mensen zich niet bewust zijn van de gevolgen van het mobiele verbruik buiten de bundel of in het buitenland. Met een prepaid kaart is het niet mogelijk om je tegoed te overschrijden en kun je de maandelijkse kosten dus beter controleren en beheren.

  Rate this post

2 thoughts on “Van abonnement naar herlaadkaart

 1. Hoi, momenteel heb ik een KING abonnement bij telenet.
  Ik zou graag overstappen naar een prepaidkaart omdat ik van mijn werk een dual sim smartphone kreeg. Ik zou de prepaid kaart willen hebben omdat dit nummer gekend is voor mijn bijberoep. Wat is voor mij het interessantste? Ik zal deze prepaid kaart amper gebruiken aangezien ik bijna overal wifi heb.

  1. Beste Carolien,

   Mobile Vikings is voor jou het meest interessant. Deze simkaart kun je direct bestellen via onze prepaid simkaarten / herlaadkaarten.

   Met vriendelijke groet,
   Team PrepaidSimkaarten.BE

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dertien − 10 =