Written by Donat Berisha

Veel mobiel dataverkeer tijdens Oud en Nieuw

Ieder jaar wordt er tijdens de jaarwisseling meer gebruikt van het internet. Dit geldt ook voor mobiele data. Belgische mobiele providers hebben namelijk laten weten dat hun netwerken tijdens oud en nieuw veel meer data hebben verwerkt. Zowel Orange, Proximus als Telenet (BASE) hebben dit bevestigd. Vooral social media kanalen werden veel gebruikt. Lees verder voor meer informatie!

Mobiel dataverkeer tijdens Oud en Nieuw

Alle mobiele netwerkproviders / operatoren geven aan dat er een sterke groei was in dataverbruik. De providers komen met de volgende cijfers:

  • Telenet: Totale dataverkeer van 168.037 GB in de oudejaarsnacht, wat een stijging van bijna 68 procent is ten opzichte van 2021 (toen was het totale dataverkeer 100.277 GB).
  • Orange: Een totaal dataverkeer van 258.000 GB, wat een stijging ivan bijna 23 procent is. Hierbij valt op dat men veel gebruikt maakte van social media kanalen: Facebook genereerde maar liefst 46 procent van het totale verkeer. Social media kanalen Instagram, TikTok, Snapchat en Whatsapp werden ook veel gebruikt.
  • Proximus: Ook bij Proximus kende mobiel internetverbruik een sterke stijging: het steeg met 35 procent tot 243.580 GB.

Vooral Telenet (BASE) kende dus een sterke stijging, maar ook Orange en Proximus verwerkten veel meer data. Een mogelijke verklaring is hiervoor de corona maatregelen in België. Lees daarover hieronder meer.

Buitenshuis mobiel internetten

Tijdens de vorige jaarwisseling was er een strikte lockdown. Hierdoor was men vaker binnenshuis en kon er dus ook meer gebruikt worden gemaakt van WiFi. Dit was te zien in het verbruik van mobiel internet: het was een stuk lager dan dit jaar.

Vooral Telenet (BASE) kent een sterke stijging wat betreft mobiel dataverbruik: bijna 68% meer dataverbruik ten opzichte van oudejaarsnacht 2021. Deze stijging is dus wel sterk beïnvloed door de huidige corona maatregelen. Nu de maatregelen minder streng zijn, en men vaker buitenshuis was tijdens Oud en Nieuw, is het logisch dat mobiel dataverbruik dit jaar is toegenomen.

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 2 =