Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Verschillen tussen herlaadkaarten in België en Nederland

Wij als vergelijkingssite hebben een Belgische en Nederlandse website. Wij geven hierop informatie over het aanbod van prepaid diensten en vergelijken de tarieven van providers met betrekking tot prepaid simkaarten. Naast de benaming zijn er nog andere verschillen tussen de herlaadkaarten van België en Nederland. Wat zijn de grootste verschillen?

Prepaid is populairder in België dan in Nederland

Nederland heeft een groter aanbod in providers, er zijn ook veel kleine providers of dochterondernemingen die een lager tarief aanbieden dan de grote providers. In België zijn er minder providers die met elkaar concurreren, maar daarentegen maken wij in België wel meer gebruik van prepaid diensten. Abonnementen zijn onder de Nederlanders juist populair. Er is in België dan ook veel keuze aan prepaid pakketten.

De Belgische herlaadkaart versus de Nederlandse prepaid simkaart

In Nederland koop je beltegoed waarbij je belminuten, berichtjes en internetverbruik per minuut, per bericht of per MB wordt afgerekend. Daarnaast is het mogelijk om een bundel aan te schaffen. Dit kun je doen aan de hand van je persoonlijke mobiele verbruik. Wanneer je dus veel gebruik maakt van mobiel internet is het verstandig om een databundel aan te schaffen. In België lijkt een herlaadkaart in veel gevallen meer op een abonnement. Je schaft een herlaadkaart aan met tegoed waarmee je bijvoorbeeld 33 minuten kunt bellen en 100 sms’jes kunt versturen, daarnaast ontvang je soms nog een herlaadbonus die 31 dagen geldig is. Het ‘normale’ belkrediet is meestal 1 jaar geldig, wat in Nederland meestal 3 of 6 maanden is. De providers Simyo en Lyca werken wel volgens het “Nederlandse concept”. Voor de rest werkt het herladen (opwaarderen in het Nederlands) nagenoeg hetzelfde. Ben je op zoek naar meer informatie of een herlaadkaart dan kun je op de homepage kiezen voor de Nederlandse of Belgische website door op het vlaggetje van het juiste land te klikken.

5/5 - (2 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *