Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

1 nummer op 2 simkaarten

Je zult je waarschijnlijk afvragen hoe je 1 nummer op 2 simkaarten kunt krijgen. Wij kunnen je vertellen dat je een duo sim nodig hebt wanneer je twee oplaadkaarten wilt gebruiken op hetzelfde nummer, bijvoorbeeld voor je smartphone en tablet. De set bestaat uit twee simkaarten die hetzelfde simkaartnummer hebben. Deze kun je maar bij een aantal Nederlandse providers krijgen en sommige alleen voor zakelijke klanten. Er zitten ook natuurlijk voor en nadelen aan 1 nummer op 2 simkaarten. Die gaan we verder bespreken in dit artikel.

Duo sim is de oplossing maar niet altijd handig

De duo sim is simpelweg een tweede oplaadkaart voor een bestaand abonnement. Het gebruik van de 2e simkaart is vaak voor laptops, tablets en apparaten waar je niet mee kunt bellen, maar die wel een dataverbinding nodig hebben om gebruik te maken van het internet. De duo sim kun je in twee telefoons stoppen. Let wel op: je kunt niet tegelijk bellen met beide telefoons. Het komt ook voor dat je met sommige duo simkaarten ze niet tegelijkertijd kan gebruiken.  Voor de rest is de duo sim ideaal voor iemand die een simkaart voor 4G zoekt of berichtjes probeert te vinden in zijn laptop of tablet zonder dat ze extra willen betalen voor een 2e abonnement.

Welke providers bieden de duo sim aan?

In Nederland zijn alleen de grote providers met de duo sim bezig. We zetten ze even op een rijtje:

KPN

KPN biedt de duo sim aan als een volledige 2e oplaadkaartt. Als je nog geen klant bent, kun je via een formulier de aanvraag naar een duo sim afronden. Als je wel al klant bent zul je de klantenservice moeten bellen als je er een wilt kopen. Ze bieden de duo sim aan particulieren en voor het zakelijke segment.

Vodafone

Bij Vodafone kun je kiezen om een volledige extra simkaart te krijgen of een multi data sim te krijgen. Dit houdt in dat je op de extra simkaart alleen data kunt verbruiken. Dit hoeft niet maar als je hem daarvoor alleen gaat gebruiken is het ideaal. Bij Vodafone moet je ook de klantenservice bellen om de duo sim aan te vragen.

T-Mobile

Bij T-Mobile is het meer een MB-verdeler, dus alleen voor data verbruik. Je kunt er dus niet mee bellen als je dat zou willen. Ook kunnen klanten met een unlimited Go abonnement geen extra simkaart krijgen vanwege mogelijk misbruik door te veel MB te verbruiken.

Tele2

Tele2 biedt de duo sim alleen aan zakelijke klanten.

Alle overige providers

Andere providers bieden allemaal geen duo simkaarten aan uit voorzorg voor mogelijke misbruik van bundels. Ze gaan waarschijnlijk ook niet de overstap maken om ze wel aan te bieden. Het levert providers namelijk minder op.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *