Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

iPhone stapt over naar Dual-sim

De onthulling van de aankomende Apple’s nieuwe generatie telefoons komt er aan. Op 12 september worden er naar waarschijnlijkheid drie nieuwe toestellen onthult. Er gaan alweer allerlei geruchten rond over welke nieuwe toepassingen ze wel of niet kunnen krijgen. In plaats van een 3e of misschien wel een 4e camera is de kans groot dat er een Dual sim toegevoegd gaat worden aan de nieuwste iPhone.Hoewel de geruchten van een relatief onbekende bron komen is het een logische stap voor Apple om te nemen omdat het ook al in de nieuwste generatie iPad’s zit en het dus niets nieuw is voor Apple.

De nieuwe iPhones in 2018

De drie toestellen kunnen we gerust de iPhones van 2018 noemen. Welke zijn het dan? Dit zijn de iPhone X Plus, een goedkope variant van de Iphone X (iPhone X 2018) en de iPhone XS, Dit is een kleinere formaat iPhone met een LCD-scherm en een enkele camera. De iPhone X Plus en iPhone X 2018 zullen waarschijnlijk een OLED scherm en een dubbele camera hebben.

    • iPhone X Plus: 6,5-inch
  •        iPhone X 2018: 5,8 inch
  •        iPhone XS: 4,0 -inch

Verwachte specificaties

De nieuwe Iphones zullen waarschijnlijk dezelfde functies hebben als de iPhone X. Dat betekent dat we de thuisknop met Touch ID niet meer terug zullen zien, maar gelukkig wel een True Depth camera die je kunt gebruiken voor gezichtsherkenning. Verder is Apple bezig met het ontwikkelen van een nieuwe chip (A12) voor alle nieuwe iPhones. In de laatste iPhones zitten A11 bionic chips. Met het ontwikkelen van een nieuwe chip zullen de productiekosten omlaag gaan. In de lijn der verwachtingen ligt ook draadloos opladen. De nieuwe versie van iOs zal zijn intrede ook maken op alle nieuwe iPhones. De belangrijkste functies van de iOS 12 zijn al tijdens de WWDC 2018 onthult. Als laatste gaan er geruchten rond dat de dual sim geïntroduceerd gaat worden bij één van de iPhones. Dit zal de iPhone X Plus worden, omdat er twee fysieke simkaart slots komen. In de andere twee iPhones zou dit niet goed passen.

Hoe werkt een Dual-sim telefoon?

Het zit al in de naam Dual-sim. Dit betekent dat er 2 simkaarten in zitten in plaats van 1 simkaart. Beide kun je in je telefoon stoppen, zodat je op 2 nummers bereikbaar bent.
Er zijn 2 soorten Dual-sims:

Active Dual-sim

Een Active Dual-sim zorgt ervoor dat je op beide herlaadkaarten tegelijkertijd bereikbaar bent, omdat de telefoon voor beide simkaart een antenne heeft. Je kunt dan zelf kiezen of je een simkaart uitschakelt of aan laat staan. Deze soort Dual-sim is nog wel vrij zeldzaam omdat het lastig is om 2 antennes in te bouwen.

Standby Dual-sim

De Standby Dual-sim heeft 1 antenne en komt op het moment veel meer voor. Hierbij moet je dus wel kiezen tussen de simkaarten en wordt de ander gedeactiveerd als je aan het bellen bent met de andere simkaart.

Waarom en voor wie zou een Dual-sim praktisch zijn?

Veel mensen hebben verschillende nummers voor privé en zakelijk gebruik en hebben daar dus ook verschillende telefoons voor of inmiddels een telefoon met Dual-sim erin. De Dual-sim telefoons maken het alleen maar makkelijker voor de gebruikers die nu alleen maar hoeven aan te klikken welke simkaart ze willen gebruiken in plaats van dat ze de simkaart moeten verwisselen of de andere telefoon moeten pakken.

Hoe gaat Apple de Dual-sim aan het werk krijgen?

Volgens de laatste geruchten die rondgaan zou Apple een virtuele simkaart en een echte simkaart in de volgende iPhone stoppen. In de iPad zit al iets soortgelijks, want daar kun je kiezen tussen de simkaarten en de abonnementen eraan gelinkt. Als Apple dezelfde formule gaat volgen als bij de iPad zou het dus een Standby Dual-sim worden. Zoals al vermeld moet dit nieuws met een korreltje zout genomen worden door de bron waar het van komt. Het enige wat zeker is, is dat Apple drie nieuwe iPhones gaat presenteren op 12 september 2018.

4.6/5 - (10 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *