Written by Donat Berisha

2G simkaart: Kopen & Informatie

Er zijn nog altijd voldoende mensen die graag voor 2G kiezen. Dit zijn vooral prepaid gebruikers. Gelukkig kun je in België nog tot minstens 2028 gebruik maken van het 2G-netwerk. Natuurlijk dien je dan wel bij de juiste provider te zitten. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een specifieke 2G data simkaart. Lees verder voor alle informatie over het aanschaffen en gebruiken van een 2G simkaart!

2G simkaart kopen

Wil je direct een 2G simkaart kopen? Wij hebben uitgezocht welke providers nog gebruik maken van het 2G-netwerk, en wat vervolgens de beste optie zijn.

Prepaid ProviderBellenSMSPer MB
Mobile Vikings
0,1250,0083
(0,8 cent)
0,0083
(0,8 cent)
Bestellen
Data Only Simkaart--

0,006
(0,6 cent)
Bestellen

De bovenstaande simkaarten zijn prepaid simkaarten, waarvoor je geen abonnement hoeft af te sluiten en waarvoor ook geen vaste kosten gelden.

Prepaid 2G simkaart bij verschillende providers

Bij de volgende providers is het mogelijk een 2G simkaart te kopen, omdat ze nog een 2G-netwerk hebben (of van een 2G-netwerk gebruik maken):

  • Mobile Vikings
  • Proximus
  • Orange
  • BASE
  • JIM Mobile
  • Lycamobile

Wil je meer weten over de huidige 2G-situatie per (prepaid) provider? Bekijk ons artikel over wanneer 2G uit de lucht gaat.

2G data sim

Wanneer je een prepaid kaart koopt, zul je misschien allereerst denken aan een traditionele simkaart van een provider. Deze zijn over het algemeen dan ook het populairst. Er bestaan echter ook specifieke ‘data-only oplossingen’. Simpel gezegd is dat een data simkaart, welke gebaseerd is op prepaid, en waar je alleen mee kunt internetten. Belangrijke voordelen hiervan zijn dat je zowel 2G, 3G als 4G kunt gebruiken, de tarieven zeer voordelig zijn, en dat de simkaart nooit wordt afgesloten (in tegenstelling tot normale herlaadkaarten).

Het bovenstaande maakt een prepaid data sim vooral interessant als oplossing voor slimme apparaten (IoT-apparaten / M2M-apparaten) en voor internet in het buitenland, en dus ook als 2G-simkaart oplossing (voor zover 2G nog bestaat).

Heb je interesse in een data simkaart als 2G-oplossing, en/of wil je hier meer over lezen? Bekijk dan onze data simkaarten pagina.

Simkaart 2G GPRS

Een van de apparaten waar een prepaid data simkaart regelmatig in wordt geplaatst, is een GPRS-tracker. De data sim is een uitstekende simkaart voor een 2G GPRS-tracker. Je hebt hier namelijk alleen MB’s (internet), en dus geen belminuten en sms’jes, voor nodig. Dit maakt een simkaart welke alleen op data gebaseerd is geschikter dan een traditionele prepaid sim.

Het voordeel hiervan is dat de prepaid data sim dus ook gewoon gebruik kan maken van het 2G-netwerk, wat het geschikt maakt voor een 2G GPRS-tracker.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *