Written by Donat Berisha

Wanneer gaat 2G uit de lucht?

Het 5G-netwerk is inmiddels het nieuwste mobiele netwerk. Providers zijn bezig met het opbouwen van het 5G-netwerk en steeds meer mensen zullen, zodra het kan, hier naar overstappen. Dit heeft invloed op andere netwerken. De providers met eigen netwerk zullen er namelijk voor kiezen om bepaalde netwerken om ruimte te maken voor het 5G-netwerk. Een van de netwerken die zal worden uitgeschakeld, is het 2G-netwerk. Daarom is nu de vraag: Wanneer gaat 2G uit de lucht? Lees hier het antwoord!

Wanneer gaat 2G uit de lucht per provider?

Er zijn in België meerdere providers met eigen mobiele netwerken (gsm-operatoren). De vraag is dus vooral wanneer 2G uit de lucht gaat per aanbieder. Dit zal namelijk verschillen. We gaan hier dus van de mobiele netwerken uit, die voor prepaid en mobiele abonnementen gelden.

De volgende (prepaid) providers hebben een eigen 2G-netwerk:

  • Base
  • Orange
  • Proximus

Overigens wordt er steeds meer gepraat over een vierde gsm-operator in België. Voorlopig zijn er echter nog drie gsm-operatoren.

Het is momenteel niet bekend wanneer 2G uit de lucht gaat in België. De reden hiervoor is dat er door Base, Orange en Proximus nog geen data zijn genoemd. Dat betekent dat het op dit moment nog niet bekend is tot wanneer 2G in België beschikbaar blijft.

Welke provider ondersteunt 2G?

Alle gsm-operatoren ondersteunen op dit moment nog 2G. Je kunt nog altijd gebruik maken van het 2G-netwerk van Base, Orange en Proximus. Het is dus nog niet bekend voor hoe lang dat het geval is. Aangezien er nog geen officiële data zijn genoemd, is de verwachting dat 2G nog wel een aantal jaren beschikbaar blijft in België.

Het 2G-netwerk van andere aanbieders

Natuurlijk willen klanten van andere providers ook weten hoe het zit met 2G bij hun provider. Men wilt bijvoorbeeld ook weten hoe het zit met het:

  • Mobile Vikings 2G-netwerk
  • Scarlet 2G-netwerk
  • Lycamobile 2G-netwerk

Deze aanbieders maken gebruik van het netwerk van de gsm-operatoren Base, Orange of Proximus. Zolang de gsm-operatoren hun 2G-netwerk nog in de lucht houden, kun je bij alle andere providers (zoals Mobile Vikings, Scarlet en Lycamobile) gebruik maken van 2G. Zodra de gsm-operatoren stoppen met het 2G-netwerk, kunnen de andere providers geen 2G meer aanbieden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twee × 4 =