Written by Donat Berisha

Bellen zonder abonnement (Prepaid)

Het is eenvoudig mogelijk om met je telefoon te bellen, zonder dat je hier een abonnement en contract voor afsluit. Alles wat je hiervoor nodig hebt is een herlaadkaart. Hiermee bel je namelijk prepaid zonder abonnement. In dit artikel lees je over bellen zonder abonnement met prepaid!

Wat is bellen zonder abonnement?

Zonder abonnement bellen betekent dat je prepaid belt. Wanneer je wilt bellen zonder abonnement, wil je dus prepaid bellen. Dit houdt in dat je geen abonnement en contract afsluit, maar gewoon een simkaart koopt en deze naar wens opwaardeert.

Mobiel bellen zonder abonnement met prepaid

Past prepaid bellen bij de manier waarop jij je telefoon wilt gebruiken? Dan kun je hieronder een geschikte herlaadkaart kiezen. Je wordt doorverwezen naar de provider, waar je eenmalig een prepaid sim koopt. Vervolgens kun je deze opwaarderen wanneer je dat zelf wilt; je bent hier volledig vrij in! Bekijk hieronder de beste herlaadkaarten.


Prepaid Provider

BellenSMSPer MB
Mobile Vikings
€25,- herladen= 3GB - 4000 sms - 200 min)

0,1250,0063 (0,6 cent)0,0063 (0,6 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 4000 sms - 100 min)

0,150,004 (0,4 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 4000 sms - 50 min)

0,200,0025 (0,25 cent)0,02 (2 cent) Bestellen

Goedkoop bellen

Uiteraard wil je zo goedkoop mogelijk bellen. Hiervoor is het van belang om naar het volgende te kijken:

 • Tarieven voor bellen
 • Starttarieven

Wanneer je met prepaid wilt bellen, is Mobile Vikings een van de goedkoopste oplossingen. De provider hanteert in vergelijking met andere aanbieders vrij voordelige tarieven. Voor het mobiel bellen zonder abonnement is Mobile Vikings dus een goede keuze.

Wat betreft starttarieven: de meeste prepaid providers hanteren een starttarief waarbij je altijd voor het eerste minuut betaalt, ongeacht hoe lang je belt. Het is in ieder geval van belang dat een provider geen vast starttarief heeft (een bepaald bedrag dat je sowieso betaalt voor een telefoongesprek), aangezien je daarmee duurder uitkomt.

Voor wie is bellen zonder abonnement geschikt?

Bellen met prepaid is natuurlijk voor iedereen geschikt, maar wordt meestal in de volgende situaties gedaan:

 • Senioren: Nog altijd kiezen senioren vaker voor een herlaadkaart. Dat komt vooral door het gemak en de controle over de kosten.
 • Kinderen: Niet iedereen vindt het fijn om een abonnement voor hun kind af te sluiten. Het lijkt een beetje overbodig. Bovendien is de kans aanwezig dat kinderen snel door een bundel heen gaan en hoge rekeningen veroorzaken. Een prepaid simkaart is dan een betere oplossing.
 • Als tweede simkaart: Een prepaid sim kan prima als tweede simkaart worden gebruikt. Dit kan handig zijn als zakelijke oplossing of om werk en privé gescheiden te houden.
 • Tijdelijke oplossing: Wil je tijdelijk gebruik maken van een ander telefoonnummer, dan kan dat door een herlaadkaart met nieuw nummer te kopen.

Waarom ervoor kiezen om zonder abonnement te bellen?

Samenvattend laten we hieronder nog eens zien waarom het verstandig is te kiezen om zonder abonnement te bellen:

 • Controle over je belkosten
 • Geen contract nodig om mobiel te bellen
 • Handig als zakelijke of tijdelijke oplossing
 • Geschikt voor senioren en kinderen
 • Je kunt eenvoudig en snel een prepaid simkaart kopen om direct mee te bellen

Natuurlijk kunnen bovenstaande voordelen ook toegepast worden op internetten en sms’en. Je hebt bijvoorbeeld ook meer controle over de kosten van je data en hebt hier geen contract voor nodig. Een herlaadkaart zonder abonnement heeft dus voldoende voordelen en situaties waarin het geschikt is!

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *