Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

3 Tips om je internet verbruik te minimaliseren

Wanneer je een prepaid simkaart gebruikt, ben je waarschijnlijk geen ‘grootverbruiker’ en bel, sms of internet je niet enorm veel. Toch wil je, als je aan het internetten bent, dit zo voordelig mogelijk doen en je databundel zo optimaal mogelijk gebruiken. Lees onderstaande tips om je dataverbruik te beperken!

Tip 1

Allereerst is het verstandig om een databundel te activeren wanneer je gebruik maakt van apps die veel data vreten. Een databundel is altijd goedkoper dan het los gebruik van internet.

Tip 2

Zet je mobiele data uit bij apps die veel data verbruiken. Per app kun je namelijk de mobiele data uitvinken. In het geval van Instagram kun je “minder data gebruiken” aanvinken of bij WhatsApp “Verminder datagebruik” aanzetten. Bij andere data verslindende apps zoals YouTube, Netflix of muziekprogramma’s is het verstandig deze alleen te gebruiken met Wi-Fi. Wil je wel een YouTube filmpje kijken op het 3G of 4G netwerk, dan is het verstandig om dit in een lagere kwaliteit te bekijken en de optie “HD alleen afspelen via wifi” aan te vinken onder de instellingen van YouTube op je smartphone. Voordat je muziek af wilt spelen op een locatie zonder wifi kun je het beste eerst een afspeellijst thuis downloaden zodat je deze later offline kunt beluisteren. Soms is het ook mogelijk om de streamingkwaliteit aan te passen op normaal, hoog of extreem. Dit heeft uiteraard ook invloed op je dataverbruik. Ook bij de populaire Facebook app is het mogelijk om video’s nooit automatisch af te laten spelen of Facebook alleen te gebruiken bij een Wi-Fi verbinding. Niet alleen apps maar ook het normale webbrowsen kost veel data, vergeet dit niet! Navigatie op je telefoon, super handig maar let op dit verbruikt ook veel data! Bij Google maps is het mogelijk om vooraf kaarten te downloaden zodat je deze offline kunt gebruiken. Het enige nadeel hiervan is dat je niet up-to-date bent van de huidige verkeerssituatie. Bekijk daarom voordat je vertrekt de verkeerssituatie of zet de radio aan in de auto!

Tip 3

De laatste tip is de installatie van een databesparende app. Dit betekent dat je niet zelf de instellingen per app hoeft aan te passen zoals hierboven staat uitgelegd. Een databesparende app doet dit namelijk voor je.

Meer informatie over het gebruik van mobiel internet lees je hier!

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *