Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Mobiel internet

Hoewel mobiel internet in België (nog) niet heel populair is, vinden wij het wel goed om mensen te informeren over de kosten en het data verbruik. In deze post leggen wij onder meer uit waar je op moet letten bij het gebruik van mobiel internet.

Mobiel internet België

In oktober vorig jaar is er een actie Surf Mobile gestart, door de telecomtoezichthouder, de overheid, providers en andere organisaties. Dit om het gebruik van mobiel internet in België te stimuleren, België ligt op dit moment nog erg achter vergeleken met andere Europese landen. De voornaamste reden van dit feit zijn de kosten, voor consumenten was het gewoonweg te duur om onderweg een video te bekijken of een café op te zoeken op zijn/haar mobieltje. Maar het aanbod van providers is aangepast en de prijzen zijn naar beneden gegaan.

Hoeveel data verbruik je?

Zowel bij een herlaadkaart als een gsm abonnement is het verstandig om ongeveer in te schatten hoeveel je gemiddeld verbruikt. Zo kun je namelijk bepalen welke bundel voor jou geschikt is, zodat je niet een te kleine bundel aanschaft en/of te veel kosten maakt. Op verschillende websites staan tools waarmee je jouw verbruik kunt meten. Je moet dan wel ongeveer weten hoeveel e-mails je verstuurt, hoeveel apps je download en hoeveel minuten video’s je bekijkt. Je kunt ook een dataverbruik tool app downloaden op je smartphone.

Dataverbruik verminderen

Hieronder bespreken wij een aantal mogelijkheden om dataverbruik te verminderen.

 • Continue synchroniseren van e-mail en kalender uitzetten;
 • Bezoek een mobiele website als dit mogelijk is;
 • Apps die veel data verbruiken uitzetten;
 • Gebruik de verbruik tool via de app van je provider;
 • Let op audio- en videostreaming zoals Deezer en Spotify die erg veel data verbruiken;
 • Ook beeldbellen verbruikt extreem veel data;
 • Zet push-berichten uit;
 • Verstuur foto’s in een klein formaat door;
 • Je kunt instellen dat het downloaden of updaten van een bepaalde app uitsluitend gedaan wordt wanneer er een wifi verbinding beschikbaar is;
 • Wanneer je op een wifi verbinding zit kun je het mobiele dataverkeer uitzetten;
 • Download een data verbruik app op je smartphone.

Tot slot

Let er bij het gebruik van mobiel internet op je smartphone ook op dat je een virsusscanner download. Want net als op je PC of je laptop kan er een virus in je toestel terecht komen. Dit kan je gsm vertragen of uiteindelijk helemaal overnemen. Dit zou betekenen dat je bestanden verloren kunnen gaan en je jouw smartphone helemaal moet herstellen.

Bij een 4G verbinding moet je extra behoedzaam zijn wat betreft je data verbruik, lees hier meer over in onze post over waar je op moet letten met 4G.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *