Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

33% van de Nederlanders heeft een prepaid simkaart

Onlangs is er een onderzoek gedaan naar de prepaid markt in Nederland. Dit onderzoek, genaamd het Prepaid Insights rapport, is uitgevoerd door Telecompaper en PrepaidSimkaart.net. Hieruit is onder meer gebleken dat 33% van de Nederlanders een prepaid simkaart heeft. Ook blijken 60 plussers vaker een prepaid simkaart te gebruiken.

Er zijn totaal 6,1 miljoen prepaid aansluitingen. KPN, Vodafone en Lebara hebben het grootste aantal prepaid klanten. Verder zijn er nog achttien andere providers met actieve prepaid simkaarten. Zoals eerder gezegd zijn 60 plussers de grootste groep prepaid klanten, zo’n 45 procent van deze groep heeft een prepaid simkaart in zijn/haar bezit. Mensen tussen de 25 en 40 jaar kiezen veel minder vaak voor een prepaid simkaart. Het zal je niet verbazen dat deze groep vaker voor een abonnement kiest. Een abonnement is waarschijnlijk interessanter omdat ze veel bellen en een prepaid simkaart in dit geval duurder is. Sommige consumenten hebben daarentegen geen keuze en kunnen geen abonnement afsluiten vanwege een BKR-registratie. Heb je een BKR-registratie dan is het wel mogelijk om een prepaid simkaart aan te schaffen omdat je geen contract aangaat, vooraf beltegoed koopt en er niet maandelijks een bedrag van je rekening wordt afgeschreven.

Ook jonge mensen gebruiken uiteraard een prepaid simkaart want uit het onderzoek is zelfs gebleken dat jonge mannen met het hoogste bedrag per jaar opwaarderen, namelijk met een gemiddeld bedrag van €74,-. Als we dit vergelijken met het andere geslacht is dit een bedrag van €45,- per jaar. Jonge vrouwen kopen dus minder beltegoed dan mannen uit dezelfde leeftijdscategorie.

Telecompaper doet (inter)nationaal marktonderzoek in de telecomsector en PrepaidSimkaart.net is een onafhankelijke vergelijkingssite. Samen hebben zij het onderzoek uitgevoerd in 2016 onder bijna 2000 consumenten in de leeftijdscategorie 10 tot en met 80 jaar. Een dergelijk onderzoek naar het gebruik van prepaid simkaarten was in Nederland nog niet eerder gedaan. De conclusies zijn uiteraard het meest interessant voor de aanbieders van prepaid simkaarten, maar ook voor consumenten omdat providers meer weten over het gebruik van prepaid simkaarten en hierop in kunnen spelen.

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

acht + twee =