Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

E-sim alternatief voor losse simkaart

Heb jij al gehoord van de E-sim? Het is een simkaart, maar het werkt anders dan de huidige simkaart. Wat is een E-sim, wanneer komt het op de markt en wat zijn de recente ontwikkelingen?

Een elektronische simkaart

We hebben al verschillende formaten simkaarten voorbij zien komen. Momenteel wordt in de meeste gevallen door providers een 3-in-1 simkaart aangeboden. Dit is een standaard, micro en nano formaat simkaart in één. Nu moet je nog kijken welke simkaart er in jouw (nieuwe) smartphone past en deze zelf in je smartphone stoppen, maar daar komt in de toekomst verandering in. Straks hoef je niet meer je telefoon open te maken om je simkaart er in te doen, of je oude simkaart te knippen want smartphones zullen dan voorzien zijn van een ingebouwde simkaart. Er wordt ook wel gesproken van een universele elektronische simkaart omdat je niet meer gebonden bent aan een specifieke provider. Alles wordt gedigitaliseerd, zo ook de simkaart.

Ontwikkelingen

Er zijn al een aantal apparaten op de markt met een E-sim, waaronder de iPad, maar ook Samsung blijft niet achter met de Gear S2 Classic 3G. De eerste producten met een E-sim zullen smartwatches, tablets en de nieuwste high-end toestellen zijn. Je begrijpt dat de ‘gewone’ consument waarschijnlijk nog een aantal jaren gebruik zal maken van een simkaart van een provider zoals wij deze nu kennen. Voordat zo’n grote nieuwe ontwikkeling als deze helemaal geïntegreerd is zijn wij alweer een aantal jaar verder. Desondanks vinden wij het leuk om dit soort ontwikkelingen in de gaten te houden, omdat het toch veel zal veranderen op het gebied van mobiele technologie.

Wat betekent het voor de consument?

Wat zal er voor de consument anders zijn aan een E-sim in vergelijking met de huidige simkaart? Op de eerste plaats zal het waarschijnlijk makkelijker worden om over te stappen naar een andere provider. Je kunt als consument de tarieven daarom goed in de gaten houden waardoor je goedkoper uit zult zijn. Er wordt namelijk gezegd dat je op elk gewenst moment kunt overstappen naar een andere mobiele provider, wanneer deze op dat moment bijvoorbeeld beter bereik heeft. Hoe dit in de praktijk werkt is nog niet helemaal bekend. Met de Apple Sim is het nu al mogelijk om maandelijks over te stappen naar een andere aanbieder. Waarschijnlijk is het daarom ook zo dat je toch gebonden bent aan een bepaalde periode voordat je echt mag switchen van provider. De losse simkaart zal in de toekomst dus wel verdwijnen, maar voorlopig zitten we nog even vast aan het kaartje.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *