Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Nooit meer anoniem bellen

De anonieme prepaid-telefoonkaart verdwijnt. We hebben er al vaker over geschreven, maar in geen van de berichten was er een definitief besluit voor een verbod op de anonieme herlaadkaart. Dit is nu eindelijk wel het geval omdat het Belgische parlement akkoord is gegaan. Wat betekent dit voor jullie als klant?

Wat moet je doen?

  • Je vanaf nu verplicht identificeren bij de aankoop (on- en offline) van een herlaadkaart
  • Je huidige simkaart binnen 6 maanden registreren

Herlaadkaart verplicht registreren

De meeste mensen met een herlaadkaart zullen zich wel geregistreerd hebben omdat veel providers hier al op inspelen door tegoed cadeau te geven na registratie. Mocht je toch een herlaadkaart in je bezit hebben die je nog niet hebt geregistreerd, bijvoorbeeld omdat je de prepaid kaart in de winkel hebt gekocht? Dan hoor jij bij de miljoen mensen met een anonieme simkaart. Je hebt door de nieuwe maatregel nog zes maanden de tijd om je simkaart alsnog te registreren. Doe je dit niet, dan wordt je simkaart door de provider geblokkeerd. België wil namelijk dat er geen enkele anonieme herlaadkaart meer actief is over zes maanden. De politie, ministers en andere instanties hebben naar dit verbod toegewerkt om criminelen op te kunnen sporen en terrorisme te bestrijden. Eindelijk is er een akkoord en is het vanaf nu niet meer mogelijk om aan een herlaadkaart te komen zonder je te identificeren. Koop je in een winkel een herlaadkaart dan ben je vanaf nu verplicht je te identificeren, maar ook online is het niet meer mogelijk om een herlaadkaart aan te schaffen zonder registratie. Bij Mobistar was deze regel al eerder ingevoerd, maar vanaf nu zijn alle providers hiertoe verplicht. De regel geldt ook voor andere verkooppunten, waardoor het bij geen enkele shop of tankstation nog mogelijk is om anoniem een herlaadkaart te kopen.

Hopelijk heeft deze maatregel in de praktijk daadwerkelijk resultaat en is dit een effectief middel tegen terrorisme en andere criminele activiteiten.

Gerelateerde berichten:

Wordt de anonieme herlaadkaart afgeschaft
Herlaadkaart niet meer anoniem
België gaat anonieme herlaadkaart afschaffen

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *