Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Smartphone repareren

Het komt steeds vaker voor; je smartphone of tablet heeft een gebroken scherm. Waar kun je jouw telefoon repareren, wat zijn de kosten en hoe werkt het?

Reparatie smartphone

Een smartphone repareren kan op verschillende manieren. Vroeger bracht je jouw mobieltje waarschijnlijk terug naar de winkel waar je hem gekocht had, waarna je een aantal weken moest wachten omdat je mobieltje vervolgens werd opgestuurd naar de leverancier of fabrikant ter reparatie. Tegenwoordig kan het allemaal veel sneller en bestaat er een grote kans dat je jouw huidige smartphone online hebt aangeschaft. Voor scherm reparatie of andere reparaties kun je terecht bij speciale reparatie shops. Zij zijn gespecialiseerd in het repareren van nieuwe smartphones. Nieuwe smartphones hebben meestal een glazen scherm en een aluminium behuizing. De smartphones van tegenwoordig zijn veel gevoeliger voor stoten en vallen en daarom kun je nu terecht bij een telefoon reparatie winkel.

Online, opsturen en repareren

Het is natuurlijk ook mogelijk om je smartphone online aan te melden en ter reparatie op te sturen. Het enige nadeel hiervan is dat je jouw smartphone dan wel wat langer kwijt bent. Hoewel een telefoon meestal binnen een dag gerepareerd wordt, moet je wel rekening houden met de bezorgduur. Ook moet je er zelf voor zorgen dat je smartphone in een stevig pakketje zit en verstuurd kan worden zonder dat deze beschadigd raakt. Na een prijsopgaaf van de reparateur kun je altijd nog besluiten om geen reparatie uit te laten voeren. Meestal heb je nog een aantal maanden garantie op de onderdelen die vervangen zijn. Het kan zijn dat de reparatie door je verzekering wordt vergoedt, je hebt dan meestal wel een bewijs/bon van de reparatie nodig. Check dit dus bij je verzekering!

Zelf repareren

Een laatste mogelijkheid is om je telefoon zelf te repareren. Telefoon onderdelen zijn online en in shops verkrijgbaar en ook gereedschap om je telefoon scherm te repareren of andere onderdelen te vervangen is te koop. Je neemt natuurlijk wel een risico wanneer je onderdelen van je smartphone zelf gaat vervangen omdat, wanneer het misgaat je geen garantie hebt en je de kosten op niemand kunt verhalen.

GSM reparatie

Gsm reparatie komt steeds vaker voor, het meestvoorkomende is een gebroken scherm waardoor er een scherm reparatie nodig is. Ook tablet scherm reparatie komt vaak voor. Het is meestal goedkoper om voor een reparatie te kiezen dan een nieuw apparaat aan te schaffen. Er is veel concurrentie tussen de reparatie shops en dit beïnvloedt uiteraard de prijs voor een reparatie, wat natuurlijk alleen maar voordelig is voor de consument.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *