Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Sneller internet in buitengebieden

Afgelegen wonen kan zo zijn voordelen hebben, maar er is ook een groot nadeel. Een slechte verbinding en traag internet. Dit heeft te maken met de afstand tussen de straatkast en je woning. Wanneer je ver van de straatkast verwijderd bent heb je namelijk een grote kans op een slechte internetverbinding. Proximus is daarom samen met de Belgische start-up Tessares een proef begonnen om sneller internet te bieden in buitengebieden door de VDSL-technologie te upgraden.

Snel vast internet

De start-up combineert de bandbreedte van het vaste mobiele netwerk, met het 4G-netwerk en een bestaande lijn. Deze technologie wordt als eerste in de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing in de praktijk gebracht. In België komen er steeds meer straatkasten bij om de dekking te verbeteren en in 2016 staan er weer 1000 straatkasten op de planning. Momenteel zijn er 25.000 straatkasten die 92,4 procent van de Belgische huishoudens bereikt, dit gebeurt via het VDSL-netwerk van Proximus. In de gemeente waar de proef gedaan wordt heeft al 60 procent van de huishoudens internet tot 100 Mbps door de verbetering van het VDSL-netwerk. Proximus wil meer huishoudens van snel internet voorzien en dit kan alleen wanneer de afstand van een woning niet meer dan 1600 meter van een straatkast verwijderd is. Door de vaste lijn met 4G te combineren moet de snelheid voor vast internet verbeteren en snel internet voor nog meer klanten mogelijk gemaakt worden. Als de proef na enkele maanden goed resultaat oplevert wordt de technologie op ruimere schaal geïmplementeerd.

Wereldwijde interesse in nieuwe technologie

Ook in Nederland is snel internet in afgelegen gebieden een probleem. Momenteel verzorgen KPN en T-Mobile op afgelegen plaatsen in Nederland vast internet via mobiele netwerken. Meerdere operators vanuit de hele wereld zouden interesse hebben in de technologie van de start-up Tessares, waarbij snel internet in buitengebieden mogelijk wordt gemaakt door de vaste lijn te combineren met het mobiele 4G-netwerk.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *