Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Duo simkaart

Met een duo simkaart of dubbele simkaart kun je twee simkaarten in één telefoon (single sim) gebruiken. Dit is vooral geschikt voor mensen die het handig vinden om één telefoon te gebruiken met meerdere nummers, mensen die privé en zaken gescheiden willen houden op één toestel. Hoe dit precies werkt en wat de mogelijkheden zijn lees je in onderstaand bericht.

Wat is een duo simkaart

Met een duo simkaart worden verschillende dingen genoemd, zoals een adapter, een telefoon of twee simkaarten met hetzelfde nummer, maar waar het in principe allemaal op neerkomt is het gebruik van meerdere simkaarten in één telefoon en het bereikbaar zijn op meerdere nummers / locaties.

Wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer wij het over een duo simkaart hebben spreken we over een aantal mogelijkheden, namelijk:

  1. Het betreft een gsm dual sim, waar twee simkaarten in kunnen
  2. Je ontvangt twee simkaarten bij je zakelijke abonnement
  3. Je gebruikt een duo sim adapter

Wanneer is een duo simkaart handig?

  • Om hetzelfde toestel te gebruiken met een privé en zakelijk nummer;
  • Om met een extra simkaart goedkoper naar het buitenland te bellen;
  • Om te bellen of gebeld te kunnen worden op verschillende locaties (zoals de carkit in je auto).

Gsm dual sim

Om twee simkaarten in één gsm te gebruiken kun je een speciaal dual sim toestel aanschaffen. Sommige losse toestellen zijn namelijk ook verkrijgbaar in een dual sim variant. Wat is dual sim? In deze gsm is standaard een adapter ingebouwd waardoor er een extra simkaart in kan, je hoeft in dit geval dus geen duo simkaart adapter te gebruiken.

2 simkaarten 1 nummer

Sommige providers hebben als optie bij een zakelijk abonnement voor de afname van twee simkaarten, let op want hier moet je vaak wel extra voor betalen. Het betreft in dit geval een simkaart met hetzelfde telefoonnummer zodat je deze bijvoorbeeld kunt gebruiken in je auto. Het gaat om hetzelfde nummer dus je gebruikt de simkaarten dan ook voor dezelfde doeleinden. Wil je werk en privé scheiden door twee verschillende telefoonnummers dan heb je echt twee verschillende simkaarten nodig, wat met een adapter of met een dual sim telefoon dus wel mogelijk is.

Dual sim adapter

Er zijn verschillende adapters die je kunt gebruiken om meerdere (tot wel 5) simkaarten in een telefoon te gebruiken. Soms moet je hiervoor wel de simkaart op de juiste maat knippen. De Non-cut adapter hoef je niet zelf te knippen. Verder moet je telefoon simlockvrij zijn en moet het merk van je gsm aansluiten op de adapter. Er is ook nog een verschil tussen een ‘standby dual sim’ en een ‘active dual sim’ wat inhoudt dat je bij de eerste maar op één nummer tegelijk bereikbaar bent. Een dual sim adapter is verkrijgbaar in online shops en kost enkele euro’s. Let op want helaas is niet elk toestel geschikt voor een adapter.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *