Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Gsm abonnement of herlaadkaart?

Hoewel de meeste Belgen een herlaadkaart hebben, is het misschien toch interessant om het verschil te weten tussen een gsm abonnement en een herlaadkaart. Wat zijn de voor- en nadelen van beide opties? Wij bespreken het in dit blog.

Vergelijk herlaadkaart met gsm abonnement

Herlaadkaart

Het grootste verschil met een abonnement en een herlaadkaart is het feit dat je bi herlaadkaarten niet vastzit aan een contract. Wil je geen verbintenis en wil je op een zelf gekozen moment van provider of dienst wisselen dan is een herlaadkaart geschikter. Daarnaast is het grote verschil dat je een herlaad kaart vooraf moet herladen, dit betekent dat je vooraf voor je tegoed moet betalen. Bij een abonnement betaal je middels een factuur juist achteraf. Je hebt bij herlaadkaarten in feite dus meer controle over de hoeveelheid geld die je uitgeeft aan je mobiel. Bij een abonnement is het namelijk mogelijk om over je tegoed heen te gaan waardoor je meer kosten maakt dan je eigenlijk wil of voor ogen had. Verder bepaal je bij een herlaadkaart natuurlijk zelf wanneer je de kaart opwaardeert, houd alleen wel de geldigheidsduur van het beltegoed in de gaten. Hierover krijg je vaak bericht middels een sms’je van de provider.

GSM abonnement

Bij abonnementen zit je meestal voor minimaal een jaar of twee jaar vast aan een contract en/of operator. Hoewel, het komt ook voor dat je slechts een maand aan het abonnement vastzit. Met een abonnement betaal je meestal een lager tarief voor bellen, sms’jes en mb’s dan bij een herlaadkaart. Let er wel op dat wanneer je buiten je bundel gaat, het tarief ook automatisch verhoogt. Hierdoor maak je sneller meer kosten dan je denkt. Tegenwoordig kun je via de website of een speciale app je eigen verbruik wel heel goed bijhouden. Het blijft natuurlijk zo dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen verbruik, niemand waarschuwt je wanneer je kosten buiten je maandelijkse kosten van je abonnement maakt.

GSM met abonnement

Hierboven lees je duidelijk de grootste verschillen tussen de twee diensten. Toch lijken de twee diensten behoorlijk veel op elkaar omdat de prepaid diensten ook steeds uitgebreider worden. Bij beide diensten kun je zelf een keuze maken uit een geschikte bundel. Je kunt naast bovenstaande opties uiteraard ook nog kiezen voor een abonnement met smartphone. Let er dan wel op dat je ook maandelijks een x bedrag voor het toestel betaalt. Je betaalt in feite je telefoon af en hierdoor kan het beschouwd worden als een lening. Kun je het bedrag van een nieuw toestel in één keer betalen dan ben je uiteindelijk goedkoper uit dan dat je de telefoon per maand afbetaald. Het is vooral belangrijk om bij je keuze rekening te houden met je eigen wensen en (financiële) mogelijkheden.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *