Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Waar moet je op letten bij prepaid 4G?

4G is uiteraard de opvolger van 3G en is het vierde generatie mobiele netwerk. Hoewel België achterloopt op het gebied van mobiel internet, hebben de meeste operators inmiddels een 4G netwerk. Wat de dekking per provider is, is te achterhalen via de website van de operator. Het grootste voordeel van 4G is dat het sneller is. Dit zorgt ervoor dat je vlot streaming video’s kunt bekijken op bijvoorbeeld YouTube, ook onderweg! Daarnaast kan er beter bereik binnenshuis gehaald worden. Snel internet via het 4G netwerk is met een prepaid simkaart nog niet bij elke mobiele aanbieder mogelijk.

4G smartphone

Verschillende providers waaronder Mobistar bieden een landelijke 4G dekking aan voor alle klanten, maar dit is niet altijd het geval. Daarnaast is het zo dat je bij sommige providers automatisch gebruik maakt van het 4G netwerk en bij andere providers moet je eerst een speciale bundel activeren. Wil je gebruik maken van 4G dan moet je natuurlijk ook over een 4G toestel beschikken. Er komen regelmatig nieuwe smartphones op de markt, maar met zo’n nieuwe smartphone wil je ook optimaal gebruikmaken van de functies zoals video’s streamen in Full-HD. Mobiele aanbieders willen uiteraard voldoen aan deze verwachtingen. Waar moet je met 4G nog meer rekening houden?

Prepaid 4G simkaart

Als je 4G prepaid wilt gebruiken is het wel raadzaam om een bundel aan te schaffen. 4G is sneller en door deze snelheid verbruiken consumenten ook automatisch meer data. Dit betekent dat je tegoed sneller op is. Let er wel op dat als je bundel verbruikt is en je toch online gaat het reguliere internet dagtarief wordt verrekend en je MB’s meer kosten. Houd zelf je verbruik bij door een app te gebruiken of in te loggen op je persoonlijke pagina van je provider. Als er op een bepaalde locatie geen 4G netwerk beschikbaar is dan wordt er automatisch overgeschakeld naar 3G. Bij een aantal providers krijg je gratis MB’s bij het opwaarderen. Een ander voordeel van prepaid internet is dat je precies weet hoeveel tegoed je gebruikt en je later nooit een hoge factuur hoeft te verwachten. Het enige wat je moet doen als het op is, is nieuw tegoed kopen.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *