Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Wat kost een simkaart?

Ben je op zoek naar een nieuwe simkaart en ben je benieuwd wat een simkaart kost? Uiteindelijk zijn veel herlaadkaarten gratis, hoe dit werkt lees je in onderstaand bericht.

Prepaid simkaart kopen

Wat kost een nieuwe simkaart? De prijs van een prepaid simkaart hangt af van de provider. Bij een aantal providers is de simkaart gratis. Bij andere providers betaal je er een bepaald bedrag voor (meestal rond €10,) soms ook afhankelijk van hoeveel tegoed je direct op je simkaart wil hebben staan om direct te kunnen bellen, sms’en en internetten. Bijna altijd ontvang je bij een simkaart waar je voor moet betalen, tegoed cadeau. Bijvoorbeeld; je koopt een simkaart voor €10,- en op de simkaart staat €10,- tegoed. Het komt er dan dus op neer dat de simkaart gratis was, je ontvangt er alleen geen geld voor, maar minuten, sms’jes of MB’s. Soms ontvang je het tegoed pas na registratie of bij de eerste opwaardering. Je bent niet verplicht om je simkaart te registreren, maar doe je dit niet dan ontvang je ook geen gratis tegoed. Op de simkaarten die gratis zijn ontvang je eigenlijk nooit gratis tegoed. Het kan er ook op neerkomen dat je uiteindelijk een klein deel van de simkaart daadwerkelijk betaald door het tegoed dat je er later voor terugkrijgt.

Waar simkaart kopen

Een nieuwe simkaart bestellen kan tegenwoordig gemakkelijk online, maar ook in fysieke winkels zoals bij tankstations zijn herlaadkaarten te koop.

Let op geldigheid gratis tegoed

Wanneer je zelf je beltegoed opwaardeert is het tegoed meestal 3, 6 of 12 maanden geldig, binnen die periode (die je terug kunt vinden in de voorwaarden van de provider) moet je opwaarderen om je simkaart en nummer te kunnen blijven behouden. Let op want het tegoed dat je cadeau krijgt is minder lang geldig, meestal is dit slechts 30 dagen geldig. Je kunt tevens het beltegoed niet meenemen naar een andere simkaart of provider, in dit geval vervalt het tegoed gewoon. Of het tegoed dat je cadeau hebt gekregen als eerste verbruikt wordt is ook afhankelijk van de provider. Het zou natuurlijk fijn zijn wanneer dit beltegoed eerst verbruikt wordt, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn.

5/5 - (2 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *