Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Simkaart adapter

simkaart adapterWat is een simkaart adapter, wanneer heb je een adapter nodig en welke soorten bestaan er? Dat bespreken wij in dit bericht.

Wat is een simkaart adapter?

Door de komst van nieuwe smartphones zijn er smartphones waar verschillende formaat simkaarten in passen. Daarom hebben wij al eerder posts geplaatst over simkaart knippen en over een speciale simkaartknipper. Er is namelijk veel vraag naar het juiste formaat simkaart onder consumenten en dan met name onder consumenten die gebruik maken van prepaid diensten of een prepaid telefoon. Bestel je een nieuwe simkaart dan is er geen probleem, maar heb je juist een ouder formaat simkaart nodig en wil je eigenlijk geen nieuwe simkaart bestellen dan is een simkaart adapter een optie. De simkaart adapter is simpelweg een houder waar je simkaart in past en die ervoor zorgt dat de simkaart weer in de smartphone past. Let op want er zijn verschillende adapters (vanwege de verschillende formaten simkaarten), die wij hieronder nader toelichten. Simkaart adapters zijn bij diverse webshops verkrijgbaar en kosten een paar euro.

Adapter simkaart

Zoals hierboven al genoemd bestaan er verschillende adapters, bekijk goed welke jij nodig hebt.

Van micro naar normaal

Heb je een oud prepaid toestel die je gebruikt in plaats van je high end smartphone tijdens bepaalde activiteiten dan bestaat er een grote kans dat er een normaal formaat simkaart in de gsm gaat. Heb je een micro simkaart dan heb je een micro sim adapter nodig waar je jouw micro simkaart in stopt en voilà het werkt!

Van nano naar normaal

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je een nano formaat, die momenteel in de high end telefoons zit, wilt transformeren naar een normaal formaat. Je hebt dan een nano sim adapter nodig.

van nano naar micro

Heb je de nieuwste iPhone, maar is je scherm kapot waardoor je het toestel even kwijt bent dan zou je jouw simkaart misschien in een andere telefoon willen gebruiken, maar wanneer daar alleen een micro simkaart in past heb je een nano naar micro sim adapter nodig.

Dual sim adapter

Met een dual sim adapter kun je een tweede simkaart ofwel dubbele simkaart in je toestel kwijt. Dit betekent dat je beide simkaarten kunt gebruiken in 1 telefoon. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je 1 telefoon wenst te gebruiken voor privé en zaken.

Conclusie

Het transformeren van je simkaart naar een groter formaat is zoals je ziet vrij eenvoudig. Het enige waar je rekening mee moet houden is de keuze van het juiste formaat van de adapter. Kijk dus goed welk formaat simkaart er in welke telefoon moet en schaf daarna pas de simkaart adapter aan.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *