Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Simkaart knippen

Tegenwoordig zijn er eigenlijk twee formaat simkaarten die in de huidige mobiele telefoons passen. Dit zijn de micro simkaart en de nano simkaart. Apple was de eerst op de wereld die begon met de micro sim in de erg populaire iPhone 4. Na Apple gingen ook Samsung en LG over op micro simkaarten in bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S3 en LG met hun 4xHD etc. In de nieuwste smartphone gaat vaak een nano simkaart, dit is (tot nu toe) de kleinste simkaart. Simkaarten worden steeds kleiner omdat er dan ruimte in de smartphones vrij komt voor andere technische toepassingen en functies. Het komt op dit moment vaak voor dat mensen hun simkaart willen behouden, vanwege het behouden van het telefoonnummer en gegevens, maar een nieuw formaat nodig hebben. Je kunt dan een aantal dingen doen.

Wat is er mogelijk?

 1. Je kunt een nieuwe simkaart bestellen bij je provider. Let er wel op dat je dan nummerbehoud aanvraagt, omdat je anders ook een nieuw nummer hebt en houd er daarnaast rekening mee dat de gegevens die op de oude simkaart stonden verloren gaan omdat de oude simkaart gedeactiveerd wordt waneer de nieuwe geactiveerd is.
 2. Je kunt de simkaart laten knippen in een telefoonwinkel.
 3. Je kunt de simkaart zelf knippen met een speciale simkaart knipper.
 4. Of je kunt de simkaart zelf knippen met een schaar middels een sjabloon (online te vinden).

Handmatig knippen

De eerste optie is natuurlijk de makkelijkste optie, maar dit duurt wat langer. Voor de tweede optie moet je de deur uit en aan de laatste twee mogelijkheden zit meer risico. Met de simkaart knipper kan het bijna niet fout gaan, maar als je handmatig met een schaar knipt dan kan het natuurlijk sneller fout gaan. Je moet het echt secuur doen, let er goed op dat je printer goed staat ingesteld en dat je het sjabloon exact aanhoudt. Let op: Er zijn ook oude simkaarten die een groter formaat hebben en die niet op het sjabloon passen. Wij raden daarom aan in ieder geval een backup te maken van je contacten en data zodat je dit niet kwijt bent.

Stappenplan

 1. Zoek online het juiste sjabloon;
 2. Print het sjabloon uit (stel je printer goed in) en pak een pen, een lineaal en een scherpe schaar;
 3. Om te controleren of je het sjabloon goed hebt uitgeprint leg je de simkaart op het sjabloon, past de simkaart exact op de vorm van het sjabloon dan gaat het goed;
 4. De lijnen moet je op de simkaart aftekenen / doortrekken, hier kun je het beste een lineaal voor gebruiken. Plak de simkaart met dubbelzijdig tape af om er zeker van te zijn dat de simkaart niet verschuift;
 5. Teken de lijnen nu af op je simkaart;
 6. Nu kun je beginnen met knippen, knip langs de rand van de chip (het kopere gedeelte);
 7. Om te checken of je het juist gedaan hebt, leg je de simkaart in de tray van je toestel. Je kunt beter iets te groot geknipt hebben zodat je nog bij moet knippen in plaats dat je te veel hebt geknipt omdat je dit niet meer terug kunt draaien.
 8. Tip: Bekijk een instructievideo op YouTube voordat je gaat beginnen.

  Gebruik een simkaart knipper

  Gelukkig is er ook de mogelijkheid een simkaart knipper aan te schaffen waardoor je zonder risico’s je simkaart kunt knippen naar een micro of nano sim. De simkaart knipper ziet eruit als een soort van nietmachine waar je je simkaart in kunt schuiven en door hem in te drukken wordt je simkaart geknipt. Je kunt er dus niet naast knippen of door de chip heen knippen. Lees in onze post simkaart knipper meer.

  Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *