Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Mini simkaart

De mini simkaart wordt eigenlijk de simkaart met het ‘normale’ formaat, zoals wij die nu kennen, bedoeld. Vroeger waren de eerste mobiele telefoons ongeveer even groot als een vaste huistelefoon. Waardoor de simkaarten toentertijd even groot waren als een bankpas, ook wel de full-size simkaart genoemd.

Waarom heet de mini simkaart ‘mini’?

De eerste mobiele telefoon was de DynaTAC 8000X van Motorola, deze is 229 x 127 x 44mm groot en weegt bijna één kilo. Naarmate de jaren verstreken werden de mobiele telefoons steeds kleiner, zoals de inklapbare Samsung E720, en dunner zoals de iPhone 5. Net zoals het formaat van de mobiele telefoon veranderd is, zijn ook de simkaarten van formaat veranderd. Na de full-size simkaart kwam de mini simkaart, die wij nu kennen als de ‘gewone’ simkaart. De mini simkaart wordt gebruikt bij bekende telefoons waaronder de Nokia 3310 en de iPhone 2.

In welke mobiele telefoons wordt de mini simkaart gebruikt?

De mini simkaart is 15 bij 12 mm, en wordt vooral gebruikt in oude modellen en goedkope prepaid telefoons. De mini simkaart past bijvoorbeeld in de prepaid telefoon van Alcatel, in ‘oude’ Galaxy modellen van Samsung, in Nokia, in de HTC Desire C en in Huawei Ascend modellen. Check vooraf welke simkaart er in jouw telefoon past, dit kun je gemakkelijk online checken door de specificaties van de gsm te bekijken.

Andere formaten simkaarten

De micro simkaart werd voor het eerst gebruikt in 2010 bij de lancering van de iPhone 4. Deze simkaart wordt voornamelijk gebruikt bij de wat nieuwere smartphones. Velen denken dat de iPhone of de Blackberry één van de eerste smartphones zijn. Feitelijk zijn de iPhone en de Blackberry verbeteraars van de eerste smartphones die op de markt werden geïntroduceerd. De allereerste smartphone is de IBM Simon. Bij de lancering van de iPhone 5 werd de nano simkaart voor het eerst gebruikt. De mini simkaart moeten we niet vergissen met de micro- en nano simkaart, die later zijn verschenen. Vergeleken met deze twee simkaarten is de mini simkaart namelijk niet meer zo mini.

Heb jij nu een telefoon met mini simkaart en heb je door de aanschaf van een nieuwe smartphone nu een micro- of een nano simkaart nodig? Gelukkig is het dan niet nodig om je huidige simkaart weg te gooien of een nieuwe simkaart te bestellen, want je kunt je oude simkaart namelijk bij een telefoonwinkel naar het juiste formaat laten knippen of zelf knippen.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *