Written by Donat Berisha

Eigen WiFi op vakantie – Mifi router

Wanneer je op vakantie gaat, heb je natuurlijk toegang tot het internet nodig. Daar zijn een aantal mogelijkheden voor. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om gebruik te maken van openbare WiFi netwerken. Dit is echter niet altijd ideaal, om meerdere redenen die we later zullen toelichten. De meest veilige en geschikte optie is een Mifi router met prepaid data simkaart, zodat iedereen in het gezin op meerdere apparaten gewoon kan internetten.

In dit artikel lees je meer over Eigen WiFi op vakantie en waarom een 4G Mifi router met prepaid data sim only daarvoor de meest geschikte keuze is.

Eigen WiFi op vakantie, wat heb ik nodig?

Wil je op vakantie eigen WiFi, dan heb je het volgende nodig:

 1. Een Mifi router
 2. Een prepaid data simkaart

Meer is niet nodig! Hieronder lichten we ze beide toe. Wil je de combinatie Mifi router + prepaid data sim aanschaffen? Lees ook daarvoor verder voor meer informatie!

Mifi router

Een Mifi router is eigenlijk een draagbare router die je overal mee naartoe kunt nemen. Net zoals met een normale router kunnen dan meerdere apparaten aangesloten worden. Hoeveel apparaten je kunt aansluiten hangt af van de router, dit kan bijvoorbeeld tot 10 apparaten zijn. Iedereen in het gezin kan dus internetten!

Prepaid data simkaart

Naast een Mifi router heb je nog een prepaid data simkaart nodig. Deze simkaart plaats je in jouw Mifi router om zo gebruik te kunnen maken van het internet. Verder hoef je niets te doen.

De reden dat een prepaid data kaart beter is, is omdat je dan niet vastzit aan een abonnement. Je kunt dan gebruik maken van je router en simkaart wanneer dat jou het beste uitkomt, waardoor je ook meer controle over je kosten hebt.

Mifi Router + Gratis Prepaid Data Simkaart voor op vakantie kopen?

Om je het zo eenvoudig mogelijk te maken, bieden wij een combinatie van een 4G Mifi router en een gratis prepaid data simkaart aan. Dit is dus letterlijk plug & play! Bovendien krijg je ook nog eens 1 GB gratis data op de simkaart. Wanneer deze data op is, kun je opwaarderen met een databundel naar wens.

Zie hieronder ons aanbod. Ga je binnen Europa op vakantie, is de Mifi router Europa geschikt. Indien je buiten Europa op vakantie gaat, is de router met Wereldwijde dekking geschikt.

Voordelen van je eigen WiFi op vakantie

Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van zo een Mifi router op vakantie?

 • Snel internet, waarbij je gebruik gemaakt van een sterk 4G netwerk.
 • Veilig & stabiel internet en netwerk. In tegenstelling tot een openbaar WiFi-netwerk, kunnen je gegevens niet zomaar gehackt worden.
 • De Mifi router is een eenmalige investering die je altijd kunt gebruiken. Heb je thuis bijvoorbeeld even geen internet? Gebruik de Mifi router! Bovendien heb je een (data only) herlaadkaart, waardoor je zelf kunt bepalen wanneer je wilt opwaarderen. Je zit nergens aan vast!
 • Doordat je meerdere apparaten kunt aansluiten, kan iedereen in het huishouden gewoon tegelijk internetten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere (openbare) netwerken.
 • Je hebt inzicht in je dataverbruik.

Waarom geen openbare WiFi-netwerken?

Wanneer je WiFi voor op vakantie nodig hebt, zou je ook kunnen kiezen voor openbare WiFi-netwerken. Dit wordt echter om meerdere redenen afgeraden:

 • Openbare WiFi-netwerken zijn niet veilig. Je gegevens kunnen makkelijker gehackt worden.
 • Vaak zijn openbare WiFi-netwerken traag. Dit is natuurlijk niet ideaal als je gewoon gebruik wilt maken van het internet op vakantie.
 • Inloggen is niet altijd even eenvoudig.
 • Je hebt niet altijd de garantie dat openbare WiFi-netwerken het (naar behoren doen).

Wat voor soort netwerk wordt gebruikt?

Onze Mifi-router én prepaid data simkaart ondersteunen het 4G-netwerk. Dat betekent dat je snel en stabiel eigen WiFi op vakantie hebt op elk apparaat.

De data simkaart werkt bovendien ook met 2G- en 3G-apparaten. Je kunt de data sim dus altijd (tijdelijk) uit de Mifi router halen om deze te gebruiken met een ander apparaat, zoals je telefoon, een beveiligingscamera of een GPS-tracker.

Snelheid van het internet

Natuurlijk wil je altijd en overal snel internet, zodat je op vakantie probleemloos kunt internetten. Onze Mifi router heeft een maximale downloadsnelheid van 300 Mbps en een maximale uploadsnelheid van 144 Mbps. Hiermee kun je gemakkelijk internetten, zonder dat je last hebt van een traag netwerk.

Tips voor het gebruik

Kies je voor eigen WiFi op vakantie door middel van een Mifi router met een prepaid data sim? Lees dan de volgende tips voor een goed gebruik:

 • Er zijn twee routers: een voor Europa en een Wereldwijde. Aangezien deze in prijs verschillen, is het verstandig om goed te bepalen welke je nodig hebt.
 • Je ontvangt op de data simkaart 1 GB gratis data. Wees met het opwaarderen echter op tijd, zodat je niet zonder internet zit.
 • Wanneer je de simkaart in de Mifi router doet, wordt er automatisch verbinding gemaakt met het netwerk en kun je jouw apparaten aansluiten via het netwerk, om direct te internetten.
5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *