Written by Donat Berisha

Gebeld worden vanuit het buitenland

Vaak zijn de kosten voor bellen naar het buitenland bekend of eenvoudig te vinden. Hoe zit het echter met gebeld worden vanuit het buitenland? Zijn er kosten verbonden aan gebeld worden vanuit het buitenland en wat zijn dan de prepaid tarieven? Verschilt dit per provider?

Kosten gebeld worden vanuit het buitenland

Wanneer je een herlaadkaart van een Belgische provider hebt, is het natuurlijk interessant om te weten of je betaalt voor inkomende gesprekken uit het buitenland. Dit hangt er echter van af waar je je bevindt: in België of in het buitenland.

Gebeld worden in België

Bij vrijwel alle prepaid providers geldt dat gebeld worden vanuit het buitenland niets kost, zolang je in België bent. Heb je dus gewoon in België een herlaadkaart gekocht en wordt je hierop gebeld vanuit het buitenland, dan zijn daar in de meeste gevallen geen kosten aan verbonden. Dit is in ieder geval bevestigd door Mobile Vikings. Let op: er kunnen wel kosten zijn verbonden wanneer je terugbelt naar het buitenland. Vertrouw je het nummer niet, bel dan zeker niet zomaar terug.

Gebeld worden in het buitenland

Heb je een herlaadkaart van een Belgische provider, maar zit je in het buitenland? Dan kunnen er wel kosten zijn verbonden voor het gebeld worden uit het buitenland. Wat deze kosten zijn, verschilt per provider en land.

Meestal is gebeld worden gratis wanneer je je binnen de EU bevindt. Ook dit bevestigt Mobile Vikings. Ben je bijvoorbeeld in Frankrijk en heb je een herlaadkaart van Mobile Vikings, dan kost je het je niets wanneer je gebeld wordt.

Gebeld worden wanneer je je buiten de EU bevindt, verschilt per provider. Bij Mobile Vikings betaal je bijvoorbeeld €2,50 per minuut voor inkomende gesprekken wanneer je je buiten de EU bevindt.

Conclusie: Uit het buitenland worden gebeld

Zolang je prepaid van een provider die actief is in België hebt en binnen België bent, betaal je meestal niet voor gebeld worden uit het buitenland, ongeacht vanuit welk land je wordt gebeld. Ben je in het buitenland en gebruik je je Belgische herlaadkaart, dan zit het vaak anders. Bij de meeste providers (waaronder Mobile Vikings) betaal je binnen de EU alsnog niets voor gebeld worden. Ben je buiten de EU, dan is het verstandig om op de website van jouw provider te kijken naar de prepaid tarieven voor gebeld worden wanneer je je buiten de EU bevindt, of contact op te nemen met jouw provider voor meer informatie.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *