Written by Donat Berisha

Provider Youfone start vanaf deze maand in België

Youfone is een Nederlandse provider en biedt in Nederland internet, televisie, vaste telefonie en mobiele abonnementen aan. Dit zijn dus zowel vaste als mobiele diensten. In België gaat Youfone ook zowel vaste als mobiele diensten aanbieden.

We gaan hier in dit artikel verder op in en bespreken ook een mogelijke prepaid aanbod van provider Youfone. Is dit een mogelijkheid? Lees snel verder voor meer informatie.

Netwerk van Proximus

Youfone gaat in België het netwerk van Proximus gebruiken. Dit wordt ook bevestigd op de website van Proximus. Dat betekent dat Youfone vanaf deze maand zowel vaste als mobiele diensten op het netwerk van Proximus gaat aanbieden. Youfone blijft dus een virtuele provider (net zoals in Nederland), ook wel MVNO genoemd.

Op deze manier kan Youfone snel de Belgische markt voor internet, tv en telefonie (vaste diensten) & mobiele diensten betreden.

Mobiele diensten: ook prepaid?

De vraag is nog of Youfone ook prepaid diensten gaat aanbieden in België. In Nederland is dat niet het geval: provider Youfone biedt in Nederland alleen sim only abonnementen aan.

Het is een mogelijkheid dat Youfone ook de Belgische prepaid markt gaat betreden. De kans is echter groot dat Youfone het ook in België bij sim only abonnementen houdt. Dit is op het moment nog niet bekend.

Over provider Youfone

Aanbieder Youfone is in Nederland actief op het netwerk van KPN. Net zoals in Nederland, zal Youfone ook in België dus een virtuele provider (MVNO) zijn. Dit scheelt natuurlijk behoorlijk in kosten, waardoor de provider voor vaste en mobiele diensten lagere tarieven kan hanteren.

Youfone is een van de grootste virtuele providers van Nederland. De provider heeft naar eigen zeggen meer dan 400.000 klanten (vast+mobiel) in Nederland. Doordat Youfone een virtuele provider zonder eigen netwerk is, zijn de tarieven relatief laag. Door dit te combineren met regelmatige acties wint Youfone de laatste jaren aan populariteit.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *