Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Goedkoop prepaid bellen en sms’en

Vorige week schreven wij een bericht over prepaid bellen en internet. Omdat WhatsApp en andere chat apps tegenwoordig heel populair zijn, zijn er natuurlijk ook nog mensen die liever een sms’je versturen. Ook wanneer je in het buitenland bent en je internet uit hebt staan kan je natuurlijk wel een sms’je versturen. Bij welke prepaid provider bel en sms je het meest voordelig?

Lage tarieven

Momenteel rekent Orange het laagste tarief per minuut en sms. Dit gaat om een tarief van €0,10 per minuut, sms en MB! Dit tarief geldt voor de Orange Tempo Easy herlaadkaart of de gratis simkaart. Je kiest dan niet voor een bundel maar er wordt gewoon afgerekend per minuut, sms en MB. Bij Simyo betaal je €0,05 meer per minuut, maar kost het versturen van een sms’je ook €0,10. Mobiel internet is dan wel weer fors duurder, namelijk €0,50 per MB. Om de top 3 van laagste tarieven af te kunnen sluiten moeten wij Mobile Vikings nog aan dit rijtje toevoegen. Bij Mobile Vikings betaal je namelijk per minuut €0,15 maar per sms slechts €0,07. Meer simkaarten met elkaar vergelijken? Dat kan op onze homepage!

Bel- en SMS bundels

Eigenlijk zijn er weinig specifieke bel- en sms bundels. De meeste bundels bestaan zowel uit minuten, sms’jes als MB’s. Wel kun je bij Mobile Vikings bijvoorbeeld kiezen of je meer een beller of een internetter bent. Ook kun je er voor kiezen om veel MB’s of weinig MB’s af te nemen en dit kan per maand uiteraard verschillen. Je regelt dit allemaal zelf online! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om helemaal geen bundel te activeren, in dit geval kies je voor de simkaart van Simyo of de gratis simkaart van Orange.

Conclusie

De meeste herlaadkaarten bestaan uit een combinatie van bellen, sms’en en mobiel internet. Mobiel internet lijkt in België een steeds grotere rol te spelen en de tarieven zijn dan ook aan het zakken. Aan het aanbod van operators te zien wordt er bijna van uitgegaan dat elke gebruiker gebruik maakt van mobiel internet. De bundels zijn hier op aangepast, zo ontvang je het bonus tegoed vaak ook in de vorm van MB’s.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *