Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Prepaid saldo

Met een herlaadkaart moet je jouw beltegoed zelf in de gaten houden. Met een abonnement kun je meer verbruiken dan je afgesproken maandlimiet, maar bij prepaid is dit in feite niet mogelijk. Is je tegoed op? Dan kun je eenvoudigweg niet meer bellen, sms’en en internetten. Er zijn tegenwoordig wel meer mogelijkheden voor prepaid gebruikers, waaronder het automatisch opwaarderen waardoor je eigenlijk nooit meer onverwachts zonder tegoed kan komen te zitten. Daarnaast is het opwaarderen ook een stuk makkelijker geworden, dit kan op meerdere manieren (met je telefoon, online of via de app).

Prepaid saldo opvragen

Hoeveel tegoed staat er nog op je herlaadkaart? Bij de meeste providers is je verbruik en overige tegoed online te checken. Dit kan via de website van de provider via een persoonlijke login of via de app van de provider. Daarnaast kan je het overige tegoed ook vaak telefonisch opvragen via een speciaal nummer, meestal is dit 1244.

Verbruik inzien

Je kunt via de website van de provider of via een speciale app niet alleen je overige tegoed zien, maar je kunt ook je verbruik inzien. Dit betekent dat je eventuele bundels op jouw verbruik kunt aanpassen. Bel je veel? Dan is het misschien verstandig om een bel bundel af te sluiten zodat je minder kosten maakt. Ook wanneer je veel gebruik maakt van mobiel internet dan is een data bundel geen slecht idee. Dit kun je maandelijks natuurlijk ook aanpassen, ben je voor een bepaalde periode in het buitenland dan is het meestal ook mogelijk om een buitenland bundel aan te zetten. Let er wel op dat sommige bundels automatisch verlengd worden! Deze moet je dan zelf uitzetten.

Tot slot

Wil je wel prepaid bellen maar wil je niet elke maand zelf je tegoed opwaarderen, dan is het bij de meeste providers mogelijk om automatisch opwaarderen aan te zetten. Met automatisch opwaarderen heb je geen omkijken meer naar je tegoed en wordt je beltegoed automatisch bijgevuld op een door jou zelf bepaalde datum. Hiermee zorg je er ook meteen voor dat je prepaid simkaart niet verloopt. Je hebt elke maand tegoed op je kaart staan en in noodgevallen kun je dus altijd iemand bellen. Meer over opwaarderen lees je in dit bericht.

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − een =