Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Internetverbinding slecht in Wallonië

Alexander de Croo, de minister van Telecom, heeft onlangs een lijst gepubliceerd met plaatsen waar slechte toegang is tot breedbandinternet. Dit gaat zowel om vast als mobiel internet in 39 gemeenten in Wallonië.

Slecht bereik

Waarom de internetverbinding slecht is, komt door het feit dat het afgelegen gebieden zijn waar weinig mensen wonen. Voor providers is het daarom minder interessant om het netwerk te verbeteren. Er is ook geen volledige 4G dekking. Het plan genaamd, actieplan Witte Zones, moet ervoor zorgen dat dit in 2020 alle inwoners van België een goede internetverbinding hebben. De minister vindt het namelijk belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van de mogelijkheden die de digitale economie ons te bieden heeft. Hij denkt bij de verbeteringen niet alleen aan voor de hand liggende oplossingen, maar ook aan alternatieve mogelijkheden waaronder mobiele verbindingen. Dit moet uiteraard wel voldoende data aan kunnen en betaalbaar zijn.

Vast internet duur

In België is vast internet van slechts twee grote spelers, Voo en Proximus. Omdat deze twee partijen de markt domineren wordt er niet geconcurreerd en kan de prijs hoog gehouden worden of zelfs makkelijk verhoogd worden. Hierdoor is het gebruik van internet in België vergeleken met andere Europese landen erg duur.

Prepaid gebruikers

Ook voor mensen met een herlaadkaart is het gebruik van mobiel internet niet altijd goedkoop, maar er zijn ontwikkelingen gaande. Voorheen was mobiel internet erg duur, waardoor nog weinig mensen wisten hoe zij mobiel internet moesten gebruiken. Daarom is er een jaar geleden een campagne geweest en zijn de Belgen beter geïnformeerd over mobiel internet. Ook boden operators toen goedkopere bundels of gratis MB’s aan om mensen kennis te laten maken met mobiel internet. Momenteel richten vooral Orange en Mobile Vikings zich op gebruikers van mobiel internet. Er worden interessante bundels aangeboden en je kunt ook aangeven of je meer een “beller” of een “apper” bent. Er is dus zeker verbetering, maar helaas is het vaste internet nog steeds duur, wie weet zal dit binnenkort ook veranderen.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *