Written by Donat Berisha

Kan een prepaid kaart in elke telefoon?

De meeste telefoongebruikers stappen op een gegeven moment over naar een ander toestel. Dit kan meerdere redenen hebben, zoals een defecte telefoon, of simpelweg een verouderd toestel dat aan vervanging toe is. Maar hoe zit het dan precies met je simkaart? Kan een prepaid kaart in elke telefoon? Wij beantwoorden deze vraag in dit artikel!

Formaten van herlaadkaarten

Er bestaan drie formaten simkaarten. Van groot naar klein is dit standaard, micro en nano. Van nieuw naar oud is dit echt andersom. Tegenwoordig past in de meeste telefoons namelijk een nano simkaart. De reden hiervoor is eigenlijk simpel: deze is het kleinst, en neemt dus het minste ruimte in beslag. Dat is een belangrijke reden voor telefoonfabrikanten om alleen hiervoor ruimte te maken.

Hoe weet ik welk formaat simkaart ik heb?

Voordat je kunt weten of jouw kaart in een ander toestel past, dien je natuurlijk eerst te weten welk formaat je simkaart is. Hieronder zetten we de formaten op een rijtje:

  • Standaard: 25 x 15 mm
  • Micro: 15 x 12 mm
  • Nano: 12,30 x 8,80 mm

Past mijn prepaid kaart in een andere telefoon?

Je herlaadkaart past in elke telefoon, zolang het toestel een simkaarthouder heeft dat soortgelijk is aan het formaat van je simkaart. Tenzij je een vrij oude telefoon hebt, is er waarschijnlijk alleen ruimte voor een nano sim. Heb je deze? Dan past je prepaid kaart in vrijwel alle telefoons!

Heb je een oudere telefoon? Dan is de kans aanwezig dat je een micro simkaart dient te hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een iPhone 4. Voor nog oudere telefoons is het mogelijk dat er alleen een standaard sim in kan worden geplaatst. Dit is bijvoorbeeld bij een iPhone 3GS het geval.

Om te weten of je prepaid kaart in een andere telefoon kan, dien je dus twee dingen te weten:

  1. Het formaat van je simkaart.
  2. De grootte van de simkaarthouder van een telefoon.

Let er wel op dat je telefoon simlockvrij is. Dit zorgt ervoor dat iedere (passende) simkaart die je in je telefoon plaatst ook daadwerkelijk werkt.

Levering van een 3-in-1 simkaart

Tegenwoordig leveren meerdere prepaid aanbieders 3-in-1 simkaarten. Dit houdt in dat je in eerste instantie een simkaart krijgt die het formaat van een standaard sim heeft. Je kunt de kaart echter gemakkelijk uitdrukken tot een micro of nano sim. Hierdoor past je herlaadkaart in letterlijk elke telefoon, omdat je dus eenvoudig je kaart kunt uitdrukken naar je gewenste formaat.

Conclusie

Kan een prepaid kaart in elke telefoon? Het antwoord hierop is ja als je een 3-in-1 simkaart hebt. Heb je dit niet, dan past je kaart alleen in telefoons met een simkaarthouder van een soortgelijk formaat. Je kunt er eventueel voor kiezen om je simkaart te (laten) knippen tot een kleiner formaat, of juist een adapter te gebruiken om deze te vergroten. Op deze manier past je prepaid kaart toch nog in elke telefoon.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *