Written by Donat Berisha

Mobiel internet in Frankrijk

Binnenkort op vakantie naar Frankrijk? Of ben je daar aanwezig voor werk of bezoek? Hoe dan ook, het is van belang om in het buitenland gebruik te kunnen maken van het internet. Aangezien Frankrijk een populaire bestemming voor Belgen is, krijgen we regelmatig de vraag wat de opties zijn voor mobiel internet in Frankrijk. Daarom lees je hier in dit artikel meer over en zie je waar je voor kunt kiezen!

Mobiel internetten in Frankrijk

Voordat we de verschillende mogelijkheden uitleggen, is het eerst van belang om te weten hoe het zit met internetten in Frankrijk. Wat kost dit en moet je meer betalen?

Doordat Frankrijk een EU-land (Europese Unie) is, kun je gewoon een Belgische simkaart gebruiken, zonder extra kosten. Er is geen sprake van roamingkosten of iets dergelijks. Houd wel rekening met kosten buiten je bundel, in het geval van een abonnement. Deze kunnen namelijk hoger liggen dan in België. Verder is er in het buitenland altijd een maximaal verbruik, zoals voor data. Heb je in België onbeperkt internet? Dan is dat in Frankrijk meestal maximaal 20 GB tot 30 GB.

Wil je in Frankrijk gebruik maken van mobiel internet, dan heb je vier opties:

  • Herlaadkaart
  • Lokale simkaart
  • Data simkaart (data only)
  • Sim only abonnement

Hieronder lichten we deze opties verder toe.

Mobiel internet in Frankrijk via prepaid

Wil je in Frankrijk niet alleen kunnen internetten, maar ook bellen en sms’en? En wil je hierbij geen abonnement afsluiten? Dan kun je het beste kiezen voor een standaard herlaadkaart. Een Belgische herlaadkaart kun je dus ook gewoon in Frankrijk gebruiken. Je kunt opwaarderen naar wens of gebruik maken van een prepaid bundel (alleen voor data of in combinatie met bellen / sms’en).

Hieronder kun je herlaadkaarten / prepaid simkaarten vergelijken. Bekijk hier onze pagina over prepaid internet als je meer wilt lezen over de verschillende mogelijkheden van internetten via prepaid (waaronder bundels).


Prepaid Provider

BellenSMSPer MB
Mobile Vikings
€25,- herladen= 4GB - 4000 sms - 200 min)

0,1250,0063 (0,6 cent)0,0063 (0,6 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 4000 sms - 100 min)

0,150,004 (0,4 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 4000 sms - 50 min)

0,200,0025 (0,25 cent)0,02 (2 cent) Bestellen
Data simkaart - Europa


n.v.t.n.v.t.0,006 / MB (vanaf 0,6 cent) Bestellen
Data simkaart - Wereld


n.v.t.n.v.t.0,018 / MB (vanaf 1,8 cent) Bestellen
Ello Mobile
Alle winst gaat 100% naar goede doelen!
0,140,080,009/MB (per 1GB bundel)
0,14 MB (zonder bundel)
Bestellen

Een lokale simkaart

Blijf je lang in Frankrijk? Of wil je graag een Frans nummer? Dan kun je er ook voor kiezen om lokaal een simkaart aan te schaffen. Simkaarten worden verkocht in supermarkten en telecomwinkels. Let wel goed op de kosten en de tarieven die je betaalt. Twijfel je hierover, vraag hier dan naar.

Data simkaart (data only)

Met een data only simkaart betaal je alleen voor internet, en maak je dus geen kosten voor bellen en sms’en. Ben je alleen op zoek naar mobiel internet in Frankrijk, dan is dit dus een goede optie. Er zijn geen extra kosten verbonden en je bepaalt zelf wanneer je opwaardeert (en met welk bedrag), aangezien het een prepaid kaart is.

Onze eigen data simkaart voor Europa is geschikt voor gebruik in Frankrijk en direct alle andere EU-landen. Uniek aan deze kaart is dat er drie lokale Franse providers aangesloten zijn, waardoor je een optimale dekking hebt (meestal is er één aanbieder aangesloten). De aangesloten telecomproviders zijn Orange, SFR en Bouygues Telecom. Bij deze kaart krijg je bovendien 2 GB gratis data.

Bekijk op onze pagina over data only simkaarten alle mogelijkheden en meer informatie over hoe een data sim werkt.

Een sim only abonnement

Mocht je geen gebruik willen maken van prepaid, kun je een sim only abonnement afsluiten (of je huidige abonnement gebruiken). Ook deze kun je gewoon in Frankrijk inzetten voor mobiel internet.

Je Belgische sim only in de EU gebruiken brengt geen extra kosten met zich mee, tenzij je buiten je bundel gaat internetten (en/of bellen en sms’en). Deze kosten kunnen vrij hoog oplopen, dus let hier goed op. Verder heb je in het buitenland dus geen onbeperkt internet, mocht je dat in België wel hebben.

MiFi router voor mobiel internet

Een MiFi router zorgt ervoor dat je met één oplossing voor mobiele data op al je apparaten kunt internetten. Zo heb je dus eigenlijk maar één simkaart nodig om bijvoorbeeld het hele gezin tijdens je vakantie in Frankrijk te voorzien van internet. Deze routers worden vaak gecombineerd met data simkaarten, omdat de router alleen zorgt voor internet en niet relevant is voor bellen en sms’en.

Op onze pagina over MiFi routers lees je hier meer over en kun je direct alle routers met of zonder simkaart bekijken.

Goedkoop mobiel internet in Frankrijk?

Wat de goedkoopste optie is voor mobiel internet in Frankrijk, hangt vooral af van je gebruik. Wil je af en toe internetten en zit je niet zo hoog in verbruik, dan is een prepaid kaart een goede keuze. Een prepaid data only simkaart heeft dan de voordeligste tarieven, terwijl een herlaadkaart handig is voor als je ook wilt bellen en sms’en.

Ligt je verbruik vrij hoog, dan is een sim only abonnement waarschijnlijk het goedkoopst. Dit kan wel duur worden door kosten buiten de bundel, dus houd hier rekening mee.

Hoe zit het met WiFi?

Er bestaan ook WiFi-netwerken waar je je apparaten (zoals je telefoon, tablet, laptop, etc) mee kunt verbinden. En hoewel deze ook voor internet zorgen, zijn er wel wat kanttekeningen. Zo is er bijvoorbeeld niet overal WiFi beschikbaar, en is het niet aangeraden om hiervan afhankelijk te zijn. Daarnaast zijn openbare WiFi netwerken onveilig. Iedereen kan hier mee verbinden, wat veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Verder zijn deze netwerken niet altijd even snel, of soms zelfs te traag om er goed gebruik van te kunnen maken.

Wat de beste oplossing is voor mobiel internet in Frankrijk, hangt af van je eigen voorkeuren. Hoewel WiFi een mogelijkheid is, is het eigenlijk beter om voor mobiele data te kiezen, zodat je een persoonlijke en sterke verbinding hebt. Dit kan dus via alle genoemde opties in dit artikel.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *