Written by Donat Berisha

Wanneer vervalt je prepaid nummer?

Wanneer je gebruikmaakt van prepaid, ontvang je je eigen telefoonnummer. Deze is gekoppeld aan je simkaart, maar kun je ook overzetten naar een andere (prepaid) sim. Maar hoe zit het eigenlijk met de houdbaarheid van je nummer? Kan een 06-nummer verlopen en zo ja, wanneer gebeurt dat dan? In dit artikel geven we je hier meer informatie over!

Prepaid nummer: wanneer vervalt deze?

Een prepaid telefoonnummer vervalt wanneer deze voor een langere periode niet wordt gebruikt. Onder ‘gebruikt’ valt het volgende:

  • Gebruik maken van mobiel internet
  • Een telefoongesprek voeren (die je zelf start)
  • Een sms’je versturen
  • Een bundel kopen
  • Beltegoed opwaarderen

Je hoeft niet al het bovenstaande te doen. Slechts één van de handelingen is voldoende om de houdbaarheid van je prepaid nummer te verlengen. Mocht je echter geen lopende bundel hebben of geen beltegoed meer hebben, moet je een van de twee natuurlijk wel kopen, zodat je een van de andere handelingen kunt uitvoeren.

Hoe lang is mijn prepaid nummer geldig zonder deze te gebruiken?

Dit verschilt per provider. Over het algemeen is de geldigheid minimaal 3 maanden en maximaal 12 maanden. Het is aangeraden om dit voor de zekerheid bij je provider na te vragen. Wil je zeker weten dat je goed zit, dan raden we aan om het liefst minimaal 1 keer per maand, en anders in ieder geval 1 keer per 3 maanden, je simkaart te gebruiken.

Sommige providers geven je na het vervallen nog even de tijd om op te waarderen, zodat je je aansluiting toch nog kunt behouden. We raden echter aan om hier niet van uit te gaan en je gewoon aan bovenstaande tabel te houden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Vaak ontvang je via e-mail (en/of via sms) een waarschuwing wanneer je simkaart en nummer bijna komen te vervallen. Zorg er dus voor dat je communicatie instellingen en voorkeuren met je prepaid aanbieder goed staan, zodat je op de hoogte kunt worden gebracht.

Verlies ik mijn beltegoed als mijn mobiele nummer is vervallen?

Ja, als je je simkaart te lang niet hebt gebruikt, en je nummer hierdoor is vervallen, verlies je ook het beltegoed dat je nog had. Zoals eerder vermeld is er soms wel een ‘bevroren periode’, hierin kun je nog opwaarderen om toch je nummer en beltegoed te behouden.

Behoud ik mijn telefoonnummer als ik overstap?

Ja, bij het overstappen kun je er gewoon voor kiezen om je nummer te behouden. Dit geldt als je naar een andere prepaid simkaart overstapt, maar ook voor als je naar een mobiel abonnement overstapt. In beide gevallen kun je tijdens het bestellen van je nieuwe aansluiting kiezen voor nummerbehoud. Natuurlijk moeten je huidige simkaart en nummer wel actief zijn om voor nummerbehoud te kunnen kiezen. Lees op onze pagina over prepaid nummerbehoud meer informatie over hoe dit werkt.

Wat kun je doen als je prepaid telefoonnummer is verlopen?

Helaas kun je dan niet veel meer doen. Zodra een 06-nummer verlopen is, is deze niet te herstellen. Deze kun je dus niet meer terugvragen via je provider. Wil je gebruik maken van prepaid, dan dien je een nieuwe simkaart aan te schaffen. Mocht dit het geval zijn, kun je op onze homepage de beste prepaid simkaarten / herlaadkaarten vergelijken.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *