Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Mobiel kwijt? Met deze stappen heb je zo goedkoop mogelijk weer alles voor elkaar

Is je mobiel kwijt of gestolen? Raak niet in paniek, want we hebben een oplossing voor je. In deze handleiding leggen we uit hoe je zo goedkoop mogelijk uit deze situatie komt. We leiden je stap voor stap door het proces. Op deze manier heb je binnen no-time weer een werkende telefoon in je handen.

Een tweedehands mobiel kopen die kapot is

De eerste stap om te overwegen is het kopen van een tweedehands, kapotte mobiel. Ja, je leest het goed; een kapotte telefoon. Dit klinkt op voorhand een beetje vreemd, maar het bespaart je veel geld. Je vindt vaak telefoons die alleen een klein defect hebben, zoals een kapot scherm, voor een fractie van de prijs van een gloednieuwe telefoon. Maar let op, het is belangrijk om te controleren of de rest van de telefoon nog goed werkt voordat je hem koopt.

De smartphone laten repareren

Heb je een tweedehands mobiel goed die kapot is aangeschaft? Dan wordt het tijd om deze te laten repareren. Het is namelijk goedkoper om een niet functionerende smartphone te kopen en te laten repareren dan om een nieuwe/gebruikte smartphone aan te schaffen. Hierbij is het wel belangrijk om een plek te vinden waar de reparatie vlekkeloos verloopt. Plekken als Gefixt.nl hebben een uitstekende reparatie op dit gebied, waardoor je binnen mum van tijd een prachtige functionerende mobiele telefoon terugkrijgt.

Eventueel een oplader aanschaffen

Mogelijk moet je ook een oplader aanschaffen. Als je toestel een tijdje heeft stilgelegen, is de kans groot dat de oplader zoek is of niet meer werkt. Gelukkig zijn opladers niet zo duur en vind je ze gemakkelijk online op bepaalde websites of fysieke telefoon reparatie winkels. Let er wel op dat je de juiste oplader voor jouw toestel koopt! Recentelijk is dit veranderd, maar er worden op sommige plekken nog steeds oude opladers verkocht.

Een nieuwe simkaart halen

Het is ook belangrijk om een nieuwe simkaart te halen. Afhankelijk van je provider, kan je dit vaak gemakkelijk online regelen of in een winkel van je provider. Het is belangrijk om te onthouden dat je oude nummer kan behouden blijven. Voor het overzetten van je nummer naar de nieuwe simkaart heb je meerdere opties, maar ook dit dien je te bespreken met je telefoonprovider.

De simkaart activeren

Tot slot moet je de nieuwe simkaart activeren. Dit is een eenvoudig proces dat meestal via de website van je provider kan worden gedaan. Zodra dit is gebeurd, ben je weer bereikbaar op je oude nummer en zijn telefoonfuncties zoals bellen, sms’en en internetten weer mogelijk. Gefeliciteerd, je bent nu weer helemaal online met een goedkope, gerepareerde smartphone!

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *