Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Mobistar: gratis roaming voor prepaid binnen de EU!

Mobistar is de eerste Belgische provider dat gratis roaming introduceert voor al haar prepaid klanten. Sterker nog, Mobistar is één van de voorlopers in heel Europa op dit gebied. Ook in ons buurland Nederland hanteren alle zowel grote als kleine providers nog altijd roamingskosten. Wel zullen daar de roamingskosten per 30 april worden gedrukt, maar gratis? Nee dat niet. Toch zet Mobistar hier een duidelijke stap met een mooi verhaal naar al haar klanten.

Vanaf 30 april rekent de provider voor klanten met gsm abonnementen of sim only abonnementen €0,06 per MB bij het gebruik van mobiele data in de EU. Voor alle prepaid klanten verdwijnen alle roamingtarieven binnen de EU volledig. Dit betekent dus gratis internet voor prepaid gebruikers binnen de EU vanaf 30 april.

Wettelijk is er door de EU een maximale toeslag van €0,06 vastgesteld waar alle providers vanaf 30 april 2016 aan moeten voldoen. Deze aanpassing moet een soort voorbereiding zijn van de volledige afschaffing van roamingskosten in 2017. Mobistar rekent voor alle abonnementen dus de maximale tarieven, maar komt de prepaid gebruikers wel enorm tegemoet door niets te rekenen. Alle data in het buitenland (binnen de EU) worden apart gerekent bovenop de huidige databundel.

Dit betekent dat je dus in principe twee data elementen ziet op de factuur:
1) Data binnenland
2) Data buitenland

Wat veranderd er voor mensen met mobiele abonnementen?

Alle klanten met abonnementen blijven wel roaming kosten betalen, maar de tarieven worden wel een stuk goedkoper. Mensen met abonnementen betalen de maximale meerprijs bovenop de kosten van hun nationale tarieven. Dit betekent dus de gestelde 6 cent voor bellen en mobiele data + €0,024 per SMS.

Wij zijn benieuwd wat de andere providers gaan doen. Het is wachten op alle aankondigingen. Wij houden jullie allen hier op de hoogte van alle prepaid tarieven, herlaadkaarten, nieuwe wetgeving omtrent roaming etc.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *