Written by Donat Berisha

Modem met simkaart kopen?

Zonder een modem kun je niet internetten. Het zorgt namelijk voor een werkende internetverbinding. Een router zorgt dat deze internetverbinding over meerdere apparaten verdeeld wordt. Als je een modem met simkaart wilt gebruiken, dan zul je snel uitkomen op een MiFi router met een data simkaart. In deze blog bespreken wij de mogelijkheden wat betreft simkaarten en modems.

Wat is een modem met simkaart?

Normaal gesproken wordt een modem gezien als een apparaat voor internetverbinding. Deze heb je thuis staan, zodat je gebruik kunt maken van het internet. Wil je echter een modem met simkaart die je ook buitenshuis kunt gebruiken, zonder aparte router, dan is
Mifi router de beste oplossing.

Mifi staat voor mobiele WiFi. Het is eigenlijk hetzelfde als het mobiele netwerk van je mobiele provider. Een simkaart met een data only abonnement gaat in de mifi router. De router zet het 3G of 4G signaal om naar WiFi, waarvan je met meerdere apparaten gebruik van kunt maken. Een MiFi router is een prima oplossing voor je wanneer je in gebieden bent, waar een vaste internetverbinding niet altijd aanwezig is. Denk hierbij aan vakantieplekken zoals de camping, hotelkamer of onderweg.

MiFi router kopen?

Wil je een MiFi router kopen? Er zijn MiFi modems met simkaart. Hiermee internet je in het buitenland voor hetzelfde goedkope tarief als de andere data simkaarten. Wanneer je bij ons een MiFi router koopt, krijg je er een gratis data simkaart bij. Deze kun je eenvoudig in de MiFi router plaatsen, waarna je gebruik kunt maken van het internet. Bekijk hieronder onze twee opties: een MiFi router voor dekking in Europa of wereldwijde dekking. Gebruik de bestelknop om gemakkelijk jouw gewenste MiFi router aan te schaffen!

Waar moet ik op letten?

Er zijn erg veel verschillende routers te koop. Er zijn meerdere punten waar je op moet letten, wil je tot de goede modem met simkaart/MiFi router komen.

  • Is de router verbonden met 3G of 4G netwerk?
  • Wat is de maximale internetsnelheid van de MiFi-router
  • Hoe lang gaat de batterij mee?
  • Hoeveel apparaten kunnen er tegelijk aangesloten worden?
  • Er zijn verschillende routers. Heeft de WiFi router een virtuele simkaart of moet de data simkaart nog los gekocht worden?

Data simkaart

Bij losse routers zul je nog een data simkaart moeten kopen. Deze simkaart is onbeperkt geldig en houdbaar. Alle data en databundels zijn 365 dagen geldig. Ook hier zal de keuze gemaakt moeten worden of je wereldwijd wilt internetten of alleen binnen Europa.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *