Written by Donat Berisha

Prepaid Cadeaukaart: betekenis & voordelen

Wil je iemand een cadeau geven, dan heb je veel mogelijkheden. Zo veel, dat het soms lastig is om te kiezen. Met een cadeaukaart maak je het jezelf (en de ontvanger) makkelijker. Wat is dat eigenlijk, welke soorten kaarten zijn er en wat zijn de voordelen van een dergelijke kaart? In dit artikel geven we meer informatie over de prepaid cadeaukaart. Lees gerust verder!

Wat is een prepaid cadeaukaart?

Met prepaid wordt altijd bedoeld: vooraf betaald. De populairste vorm hiervan is een herlaadkaart. Een prepaid cadeaukaart is niet anders: het is een kaart met tegoed erop dat je vooraf aanschaft. Deze kun je vervolgens aan iemand cadeau geven. Onderdeel hiervan zijn dus cadeaubonnen die je in winkels koopt. Prepaid giftcards kunnen echter ook online worden aangeschaft & gebruikt.

Soorten cadeaukaarten

Zoals hierboven al even beschreven, bestaan er binnen cadeaukaarten een aantal verschillen. De drie verschillende soorten kaarten zijn:

  1. Kaarten die je in een winkel koopt.
  2. Prepaid cadeaukaarten die je online aanschaft.
  3. Prepaid creditcards, welke als ‘gift card’ cadeau kunnen worden gedaan.

De eerste twee soorten spreken voor zich. Deze zijn te vinden in fysieke of online winkels en platformen. Voorbeelden hiervan zijn prepaid giftcards van Coolblue en MediaMarkt tot aan Netflix en de Apple App Store. De derde soort cadeaukaart is een prepaid creditcard. Meer hierover lees je hieronder.

Prepaid creditcard als gift card

Eigenlijk klopt de benaming ‘prepaid creditcard’ niet helemaal. Het gaat hier namelijk meer om een prepaid debit card. Deze kaarten zijn echter wel van creditcard bedrijven zoals Mastercard, maar het betreft dus een andere soort kaart. Er zijn bij bijvoorbeeld Mastercard twee mogelijkheden:

  1. Een prepaid Mastercard giftcard
  2. Een prepaid debit kaart.

Als cadeaukaart zou de prepaid Mastercard giftcard het meest geschikt zijn. Je koopt vooraf een kaart met een bepaalde hoeveelheid geld erop. Je ontvangt vervolgens een digitale code, welke je cadeau kunt doen. De ontvanger kan hiermee betalen op welke webshop die betalingen met dergelijke kaarten accepteert (wat in België veel webshops zijn).

Voordelen van een prepaid gift card

Nu het bekend is wat een prepaid cadeaukaart precies is en welke soorten er zijn, is het handig om te weten wat de voordelen van een dergelijke kaart zijn. Deze sommen we hieronder op:

  • Deze kaarten kun je online aanschaffen, waardoor je niet naar een fysieke winkel hoeft. Het zijn dan of fysieke kaarten die je thuis ontvangt, of digitale kaarten waarvoor je een code ontvangt.
  • Je geeft de ontvanger volledig eigen vrijheid om te kopen wat hij of zij zelf wil. Zo voorkom je dat een cadeau nooit wordt gebruikt.
  • Je bepaalt zelf welke kaart je koopt, en dus ook het tegoed. Hierdoor blijf je eenvoudig binnen je budget.
  • Betalen met een prepaid gift card is eenvoudig.
  • Bijna elke webshop accepteert betalingen met prepaid cadeaukaarten.
Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *