Written by Donat Berisha

Een simkaart plaatsen doe je zo

Een nieuwe simkaart of nieuwe telefoon / toestel ontvangen? Mooi! Nu dien je je simkaart nog in je telefoon te plaatsen. Hierdoor kun je (prepaid) bellen, sms’en, en internetten. Hierbij komen een aantal dingen kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan formaten en het juist plaatsen van de simkaart, zodat deze goed functioneert. Wil je zeker weten dat je dit goed doet? In dit artikel leggen we uit hoe het simkaart plaatsen werkt. Lees dus gerust verder.

Simkaart plaatsen

Een simkaart plaatsen, hoe doe je dat? We leggen het in onderstaande stappenplan uit:

  1. Allereerst dien je de simkaarttool van je toestel te openen. Dit wordt meestal met een pinnetje gedaan. Bekijk eerst waar het simkaartklepje zich bevindt (meestal aan de achterkant, zijkant of bovenkant van je toestel). Gebruik vervolgens het pinnetje om het klepje en dus de simkaart tool te openen.
  2. Pak je simkaart en plaats deze in de simkaartslot / lade. Zorg ervoor dat je de juiste formaat simkaart hebt. Daarover lees je onder dit stappenplan meer.
  3. Sluit de simkaarttool van je toestel.
  4. De simkaart is in je toestel geplaatst. Je zult waarschijnlijk een pincode moeten invoeren. Dit geeft aan dat het simkaart plaatsen is gelukt!

Tip: heb je geen pinnetje voor je simkaart? Een paperclip, naald of haarspeld doet wonderen! Open het klepje wel rustig, zodat je deze niet beschadigt.

Formaten simkaart

Tegenwoordig leveren providers simkaarten vrijwel altijd in 3-in-1 formaat. Of je nou een herlaadkaart bestelt, of een simkaart bij een abonnement ontvangt: Je ontvangt deze bijna altijd in 3-in-1 formaat. Wat betekent dit precies? Het houdt in dat simkaarten in een frame worden geleverd. Hieruit kun je een standaard, micro, of nano simkaart drukken. Dit zijn drie formaten die tegenwoordig nog worden gebruikt.

Je dient dus vooral te weten welke formaat simkaart in je toestel past. Meestal kun je dit gewoon direct zien, anders dien je het even op te zoeken voor je toestel. In de nieuwere telefoons, tablets en andere apparaten past een nano simkaart. De standaard en micro formaat is dus inmiddels verouderd, maar nog wel in gebruik (vooral in oudere apparaten).

Simkaart in tablet / iPad plaatsen

Heb je een tablet, zoals een iPad of Samsung tablet? Dan kan het zijn dat hier een simkaartslot in zit. Als dat het geval is, werkt het plaatsen van een simkaart gewoon op dezelfde manier. Het formaat simkaart kan anders zijn, afhankelijk van het model. Een simkaart in een iPad plaatsen, of een Android tablet, doe je dus gemakkelijk met behulp van bovenstaande stappenplan.

Wanneer je simkaart plaatsen bij een nieuwe telefoon?

Je kunt je simkaart gewoon direct in een nieuwe telefoon plaatsen. Het enige waar je rekening mee dient te houden is dat het formaat van jouw simkaart nog in je nieuwe telefoon past. Heb je aan nano simkaart, dan is dit vrijwel altijd het geval (in de meeste nieuwe telefoons past een nano sim).

Krijg je ook een nieuwe simkaart meegeleverd met de nieuwe telefoon? Dan kun je deze plaatsen zodra de simkaart werkt. Bij bijvoorbeeld nummerbehoud kan het even duren tot dit het geval is.

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twaalf + achttien =