Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Prepaid data sim

We internetten meer dan ooit op onze smartphone. Even een appje sturen met een leuk fotootje of het nieuws checken zijn dingen die ons dagelijks bezighouden. Met een prepaid data sim kun je op een goedkope manier gebruik maken van prepaid internet. Je betaalt alleen voor wat je gebruikt en hebt de kosten hiervan dus volledig in eigen hand. Lees hierover meer over de prepaid data sim.

Wat is een prepaid data sim?

Een échte prepaid data sim is een simkaart waar je alleen maar mee kunt internetten. Het is niet mogelijk om deze simkaart te gebruiken voor mobiele diensten als bellen en sms’en. Dit is in principe niet altijd ideaal voor in je smartphone, want ook al SMS en bel je misschien bijna nooit meer, is het wel handig om dit te kunnen als het nodig is. Bijvoorbeeld als een noodgeval hierom vraagt. Een data simkaart is echter wél ideaal voor slimme apparaten, machine to machine of Mifi Routers. Deze apparaten hebben namelijk alleen het mobiele netwerk nodig voor internet.

Data simkaart voor de Mifi Router

Een Mifi Router is een handzaam apparaatje waarmee je altijd een veilige en snelle internetverbinding bij je hebt! In deze router stop je een prepaid data sim welke automatisch contact maakt met het mobiele netwerk en vervolgens kun je met meerdere devices tegelijkertijd gebruik maken van een snelle internetverbinding! Qua formaat past het in je broekzak, dus is het gemakkelijk mee te nemen. Bijvoorbeeld onderweg, als je ‘on the road’ wilt werken, of bijvoorbeeld op vakantie. Het voordeel van een Mifi netwerk in vergelijking tot het Wifi netwerk is, is dat je Mifi netwerk tot stand wordt gebracht door een prepaid simkaart. Hierdoor heb je altijd een veilige verbinding. Een openbaar wifi netwerk is namelijk minder goed beveiligd.

Met onze data simkaart heb je toegang tot het 4G netwerk en goedkope databundels! Daarnaast krijg je tijdelijk 1 GB gratis en verloopt deze simkaart nooit! Ook voor Nederland bieden we een speciale data sim aan!

✓ Data bundels zijn geldig in heel Europa of over de hele Wereld
✓ GRATIS data: 1 GB voor Europa of over de hele Wereld
✓ Deze data simkaart kan niet verlopen!*
✓ Data & Databundels zijn onbeperkt geldig!
✓ Snel en betrouwbaar internet! Maakt gebruik van het 4G netwerk met een downloadsnelheid van maximaal 300 mbps.

Prepaid data sim only voor mobiele telefoon

Een prepaid data sim is uiteindelijk ook een prepaid simkaart waarop je je mobiele data kunt aanzetten, zodat je gebruik kunt maken van het internet. Oorspronkelijk reken je met een prepaid simkaart per gebruikte SMS, MB of belminuut af, maar sinds de komst van mobiele data zijn prepaid bundels populair geworden. Prepaid internet afrekenen per losse MB is namelijk bij de meeste providers vrij duur. Daarom biedt een echte prepaid data sim tegenwoordig goedkope databundels aan. Hiermee kun je tegen de prijzen die we gewend zijn van sim only abonnementen kun internetten, terwijl je evengoed je kosten in de hand houdt, omdat je je databundel vooraf vanuit je beltegoed betaald.

Welke prepaid data sim moet ik kiezen?

Ondertussen zijn alle prepaid simkaarten wel data sims waarop je gebruik kunt maken van het 3G of 4G netwerk (in de meeste gevallen 4G). Tot een aantal jaar geleden was dat nog wel anders, toen had je mazzel als je kon internetten via een traag 2G netwerk. Het 4G netwerk is stabieler en sneller, maar je betaalt hier soms ook meer voor. Welke prepaid data sim je moet kiezen is afhankelijk van een paar dingen:

  • Hoeveel data aan prepaid internet wil ik gebruiken per maand?
  • Van welke internetsnelheid wil ik gebruik maken?

Als je dit in je hoofd hebt kun je de prepaid internet tarieven gaan vergelijken. De top 10 hebben we voor je in onderstaande tabel gezet:


Provider
BellenSMSPer MB
Lyca (pas op: slechtste provider!)

0,090,150,10/MBBestellen
LET OP: ONS ADVIES is Mobile Vikings

Mobile Vikings
(€25,- herladen= 3GB - 3000 sms - 200 minuten)
0,1250,0083 (0,8 cent)0,0083 (0,8 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 2000 sms - 100 minuten)
0,150,0075 (0,7 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 500 sms - 50 minuten)
0,200,02 (2 cent)0,02 (2 cent) Bestellen

TIP: Wil je daarnaast ook goedkoop kunnen bellen of sms’en? Check dan ook even deze tarieven bij de verschillende providers.

Tips om je datakosten in de hand te houden

  • YouTube filmpjes, muziek streamen en online games kosten veel data. Als je ervoor zorgt dat je dit alleen doet wanneer je op een WiFi netwerk zit, bespaar je veel data uit je bundel.
  • Activeer altijd een iets grotere databundel op je prepaid data sim dan je denkt nodig te hebben. Het is namelijk zonde als je net tekort komt, want dan moet je de rest van de maand duurdere MB’s afrekenen
  • Twijfel je hoeveel prepaid internet jij nodig hebt? Kies dan voor een provider die veel variatie biedt in internetbundels.
4.5/5 - (6 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *