prepaid internet Op deze pagina geven wij meer informatie over prepaid internet. Met elke herlaadkaart is het tegenwoordig mogelijk om mobiel internet te gebruiken. Meestal gaat dit om pakketten of bundels die bestaan uit een x aantal MB’s. Soms is het ook mogelijk om los MB’s af te nemen, maar over het algemeen is het voordeliger om een data bundel aan te schaffen of te activeren.

Op deze pagina tonen wij twee prepaid internet overzichten:

Data bundels

Mobiel internet is niet meer weg te denken uit onze samenleving en telecomproviders spelen hier handig op in. Bij sommige providers kun je bijvoorbeeld vooraf bepalen of je meer gebruik maakt van internet of dat je meer belt. En bij het opwaarderen van een herlaadkaart wordt regelmatig een bonus gegeven die bestaat uit MB’s voor social media of populaire chat apps. Wat wel belangrijk is om te melden is dat bonus tegoed of gratis tegoed minder lang houdbaar is dan het reguliere tegoed. Meestal is het tegoed dat je gratis ontvangt maximaal een maand geldig, daarna vervalt het tegoed automatisch. De meeste bundels van providers bestaan uit combinatiebundels inclusief minuten, sms’jes en een x aantal MB’s zoals te zien is in onderstaande tabel. MB’s zijn onderdeel van de totale bundel en worden meestal niet los als data bundels aangeboden. Wil je echter alleen maar bellen en sms’en dan is dit uiteraard ook mogelijk bij diverse providers. Let dan alleen goed op het pakket dat je kiest.


Prepaid Provider

BellenSMSPer MB 
Mobile Vikings
€25,- herladen= 4GB - 4000 sms - 200 min)

0,1250,0063 (0,6 cent)0,0063 (0,6 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 4000 sms - 100 min)

0,150,004 (0,4 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 4000 sms - 50 min)

0,200,0025 (0,25 cent)0,02 (2 cent) Bestellen
Data simkaart - Europa


n.v.t.n.v.t.0,006 / MB (vanaf 0,6 cent) Bestellen
Data simkaart - Wereld


n.v.t.n.v.t.0,008 / MB (vanaf 0,8 cent) Bestellen
Ello Mobile
Alle winst gaat 100% naar goede doelen!
0,140,080,009/MB (per 1GB bundel)
0,14 MB (zonder bundel)
Bestellen

De voordelen van een herlaadkaart ten opzichte van een abonnement is het feit dat je bij een herlaadkaart nooit meer MB’s betaalt dan dat je daadwerkelijk gebruikt. Bij een abonnement kunnen de kosten hoog oplopen als je niet op let, terwijl je tegoed bij een herlaadkaart op is als het op is er kan niet meer tegoed worden afgeschreven dan er op de kaart staat. Dit is ook een van de redenen dat mensen geneigd zijn eerder voor een herlaadkaart te kiezen. Vooral met mobiel internet en het gebruik van 4G gaat het verbruik van veel MB’ s vaak onopgemerkt. Met een herlaadkaart bepaal je zelf hoeveel MB’s je per maand verbruikt en gebruik je nooit te veel!

Prepaid internet via een Data Simkaart

Binnen prepaid internet is er de afgelopen jaren een nieuwe optie bijgekomen: mobiel internetten via een data simkaart. Deze ‘data only’ kaarten zijn ontwikkeld voor particulieren en bedrijven die alleen internet willen. Ze bevatten dan ook gene telefoonnummer. Voor bellen en sms’en kunnen online alternatieven (zoals WhatsApp en Viber) worden gebruikt.

Ben je alleen naar internet op zoek? Wij hebben een eigen data simkaart ontwikkeld. Deze bevat onder andere de vijf onderstaande voordelen:

  • Voordelige internetbundels vanaf 0,6 cent per MB.
  • Bundels zijn onbeperkt houdbaar (geldigheid van 365 dagen + optie tot oude data meenemen door minimaal een keer per jaar op te waarderen).
  • Simkaart is onbeperkt houdbaar en verloopt nooit.
  • Dekking in heel Europa (waaronder België) plus de Verenigde Staten en Canada.
  • Aangesloten op twee Belgische mobiele netwerken: Proximus en Orange. Dit is uniek en zorgt voor een betere dekking dan standaard simkaarten.

Meer hierover lezen of direct een data only sim bestellen? Klik hieronder!

Handig om te weten

Verbruik in de gaten houden

De meeste operatoren hebben een duidelijke website waarbij je een online profiel aan kunt maken die gekoppeld is aan je simkaart. Dit betekent dat je kunt zien hoeveel je verbruikt. Hoeveel bel, sms en mobiel internet verbruik je per maand? Soms is er zelfs een app waarbij je dit kunt bijhouden. Je komt hierdoor nooit voor verassingen te staan. Vooral met een abonnement is het inzien van je verbruik erg belangrijk. Je kunt eventueel ook je abonnement aanpassen op je verbruik, wie weet betaal je wel veel te veel. Verder is het ook nog belangrijk om te weten dat sommige prepaid bundels automatisch verlengd worden, het is vaak mogelijk om dit online aan te passen of de bundel stop te zetten.

Bereik versus Internet Snelheid

De meeste mensen kijken altijd naar snelheid om mobiel of prepaid internet te vergelijken. Natuurlijk is de snelheid erg belangrijk maar de meeste mensen verkijken zich hierop. Bij veel providers worden namelijk maximale snelheden gecommuniceerd. Sommige providers zijn wel eerlijker en zetten de zogenoemde “praktische snelheid” op hun website. Om snelheid te vergelijken moeten wij altijd kijken naar “praktische internet snelheid”. Dit is de snelheid die daadwerkelijk gehaald wordt.

Ook is er vaak een verschil tussen internet snelheid voor abonnementen en voor prepaid aansluitingen. Controleer dus altijd of de internet snelheid die getoond wordt daadwerkelijk geldt voor prepaid internet aansluitingen / herlaadkaarten!

Naast de snelheid is het bereik net zo belangrijk. Als een provider super snelle internet snelheden KAN behalen en dit communiceert, betekent het niet dat dit ook het geval is in de praktijk. De snelheid van het internet hangt namelijk af van de bereikbaarheid van de providers. Bij providers met een slechtere nationale dekking zal je vaker traag internet hebben dan bij een provider met een sterk mobiel netwerk. Staar je dus niet helemaal blind op de snelheid maar neem het bereik van de provider ook mee in het vergelijken van prepaid internet!