Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Prepaid klanten: Registreer je voor 7 juni

De datum waarop je als prepaid klant je herlaadkaart moet registreren komt al dichtbij. Met nog slechts 4 weken te gaan zul je dus snel moeten handelen, als je je herlaadkaart wilt behouden. Dit verbod op de anonieme simkaart is een maatregel in de strijd tegen het terreur. Het moet voorkomen dat criminelen terroristische aanslagen kunnen plegen zonder dat zij getraceerd kunnen worden via hun telefoon.

Nog 1,6 miljoen prepaid simkaarten niet geïdentificeerd

Al 2 miljoen mensen hebben zich geïdentificeerd, maar momenteel zijn er nog ook 1,6 miljoen prepaid simkaarten in omloop die nog niet op een persoon staat geregistreerd. Als je je niet registreert voor 7 juni zal je herlaadkaart worden geblokkeerd en kun je geen gebruik meer maken van prepaid diensten. Je bent hiervoor dan genoodzaakt een nieuwe prepaid simkaart aan te schaffen.

Vergeet je prepaid kaarten in slimme apparaten niet!

Het risico is groot dat er nog veel ongeregistreerde prepaid simkaarten in slimme apparaten zitten. Dit zijn apparaten zoals een slimme thermostaat of beveiligingssysteem die je jouw middels meldingen op je telefoon op de hoogte houden. Deze simkaarten zullen ook voor 7 juni geregistreerd moeten worden. Vergeet ze dus niet!

Je prepaid simkaart registreren

De meeste providers hebben het systeem voor registratie goed op gang gekregen wat resulteert in een makkelijk online proces op te website. Echter niet alle providers hebben dit voor elkaar gekregen. Simyo en Aldi Talk hebben vorige maand laten weten dat ze stoppen met de prepaid diensten als gevolg van het verplichten van de registratie.
Heb jij je simkaart al geregistreerd? Je kunt dit via de website van jouw provider. Wanneer je sinds januari een nieuwe herlaadkaart hebt aangeschaft, dan ben je automatisch in de winkel of online geregistreerd en hoef je dus niets meer te doen.

Daling aan prepaidklanten

Het aantal prepaidklanten dreigt te gaan dalen door deze verplichte registratie. De grootste prepaid aanbieders Telenet en Orange hebben nog niet eens de helft van hun klanten kunnen registreren. Bij Telenet is slechts 25% momenteel geregistreerd en bij Orange ongeveer 35%. Een andere grote provider, Proximux, geeft geen registratiecijfers vrij maar heeft wel meer dan een miljoen klanten.

Registreer je herlaadkaart nu het nog kan, voor 7 juni!

Rate this post

2 thoughts on “Prepaid klanten: Registreer je voor 7 juni

 1. vreemde ervaring
  Mijn moeder heeft een soort noodoproep nummer voor de familie met een Pay en Go kaart.
  Ze herlaadt slechts 1x per jaar. Nu wil ik deze voor haar registreren. Proximus meldt op het scherm : “nummer onbekend”
  Ik heb dit 4x herhaald, het nummer staat op haar PayéGo Easy hoesje – wat kan ik hieraan doen?

  1. Hoi Dorothee,

   Inderdaad is dat heel vreemd.
   Je kunt het beste even contact opnemen met de provider, Proximus in dit geval.
   Zij kunnen in hun systemen bekijken wat er aan de hand is.
   Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaarten.BE

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *