Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Mobile Vikings rekent geen roamingkosten in EU

De provider Mobile Vikings neemt het voortouw in het afschaffen van de roamingkosten binnen de EU. De provider rekent geen roamingkosten meer voor bellen, sms’en en internetten binnen de hele Europese Unie, sinds maandag 15 mei.

De roamingkosten worden volgende maand, per 15 juni, afgeschaft bij alle providers in de hele EU. Dit is het resultaat geweest van jarenlange gesprekken tussen de EU-landen. Dit betekent dat we voortaan op vakantie gewoon kunnen bellen en internetten wanneer we op vakantie zijn. Het scheelt maar een maandje, maar toch heeft Mobile Vikings hierin het voortouw genomen om haar klanten de beste service te verlenen.

Ga je voor 15 juni al op vakantie? Dan is het de moeite waard om een prepaid kaart van Mobile Vikings te nemen, als je gebruik wilt maken van mobiele diensten op vakantie. De buitenland tarieven die bij andere mobiele providers nu nog geldig zijn, zijn zo hoog dat je al snel goedkoper uit bent!

Ook andere providers schaffen de roamingkosten af

Mobile Vikings is hier niet de enige provider in. Klanten van Robin Mobile (sim only abonnementen) hebben al sinds januari kunnen genieten van het bellen en internetten vanuit de bundel binnen de hele EU en ook provider Scarlet doet dit al sinds eind april. Mobile Vikings is echter wel de eerste prepaid provider die dit doet.
Hiermee verdwijnen de roamingkosten uit de EU en wordt bellen binnen Europa dus echt een stuk goedkoper. De economie zal hierdoor gestimuleerd worden, want in het zakenleven is het een stuk goedkoper en gemakkelijker om alles met hetzelfde nummer te kunnen doen. Daarnaast kunnen de mobiele providers hun klanten een stuk meer service bieden. Je hoeft voortaan dus niet meer je roaming uit te schakelen zodra je over de grens gaat!

Vikingvoordeel Mobile Vikings

Een van de voorwaarden is wel het vikingvoordeel alleen zal blijven bestaan binnen de landsgrenzen. Dit houdt in dat je gratis mag bellen en sms’en naar andere ‘vikings’. Dit zal ook zo blijven wanneer de roamingkosten officieel worden afgeschaft, omdat het anders voor de provider niet haalbaar is om overeind te blijven. Wanneer je dus vanuit het buitenland naar een andere ‘viking’ belt, betaal je gewoon het standaard prepaid tarief of kost het je belminuten uit je bundel. Nog steeds een best goede deal!
Dit zal ook zo zijn bij andere providers die gratis bellen aanbieden met klanten van dezelfde provider. Denk hierbij aan klanten van LycaMobile en Lebara.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *