Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Waarom prepaid?

We hoeven je waarschijnlijk niet meer het verschil tussen een prepaid simkaart, een sim only abonnement en een mobiel abonnement uit te leggen. Iedereen weet tegenwoordig wel dat je middels de prepaid simkaart per eenheid afrekent vanuit het beltegoed dat je vooraf hebt opgewaardeerd.

Je bent waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen, omdat je twijfelt of je de overstap gaat maken naar een prepaid aansluiting. Waar prepaid tien jaar geleden door ongeveer iedereen werd gebruikt, is het aantal aansluiting vervolgens wat teruggelopen. Prepaid geeft veel consumenten namelijk een ouderwets gevoel, omdat het altijd duurder zou zijn wanneer je per eenheid zou afrekenen. Echter is dit niet meer zo. Door de loop van de jaren is er heel wat veranderd in prepaid land en stappen steeds meer mensen weer over naar de prepaid kaart. Waarom kiezen voor prepaid? Dat lees je hier.

Waarom prepaid kiezen?

Het allerbelangrijkste argument voor waarom je prepaid moet kiezen is eigenlijk: Door de prepaid bundels! Deze bundels zorgen er namelijk voor dat prepaid niet alleen meer is voor de kleinverbruikers. Ook wanneer je dagelijks surft op het internet en een belletje pleegt is een prepaid simkaart met de juiste prepaid bundel vaak de goedkoopste optie!

De voordelen van prepaid bundels

  • De tarieven van prepaid bundels zijn echt goedkoop. Je maakt eigenlijk gebruik van goedkope tarieven, net zoals bij sim only abonnementen, alleen nu kun je ook nog iedere maand beslissen of en welke bundel je nodig hebt. Ga je een maandje naar het buitenland? Dan betaal je niet onnodig je maandelijkse kosten voor je abonnement die je in het buitenland niet eens kunt gebruiken.
  • Prepaid bundels zijn er in veel soorten. Zo heb je prepaid databundel, belbundels, sms bundels en kun je deze ook met elkaar combineren. Zo kun je iedere maand exact betalen voor wat je gaat gebruiken. Deze maand even niet internetten? Dan betaal je daar ook niet voor.

Andere voordelen van prepaid

Het ultieme van een prepaid simkaart is natuurlijk simpelweg dat je grip hebt op de kosten. Je kunt nooit meer uitgeven dan je hebt opgewaardeerd, dus schrik je ook niet van torenhoge telefoonrekeningen die plotseling op de mat vallen.
Je kunt een prepaid simkaart altijd gebruiken. Ook als je een BKR registratie op je naam hebt staan. Dit komt doordat een prepaid aansluiting geen vorm is van een lening, hierdoor kun je dus ook niet BKR geregistreerd worden ten gevolge van de prepaid simkaart. Je betaalt namelijk al vooraf.
Daarnaast is het ook heel fijn om te weten dat wanneer jij niet belt, sms’t of surft, je ook niets hoeft te betalen in tegenstelling tot een abonnement.

Je hebt nu misschien besloten om voor prepaid te kiezen. De volgende stap is dan de keuze van de provider.

Welke provider moet ik kiezen?

Welke provider je moet kiezen is echt afhankelijk van jouw gebruik. Het is altijd belangrijk om eerst te kijken naar je eigen gebruik. Zoek hier vervolgens het goedkoopste aanbod van de verschillende providers erbij. Laat je niet verleiden door mooie aanbiedingen van providers, want als ze niet bij jouw verbruik passen ben je uiteindelijk waarschijnlijk duurder uit.

4.3/5 - (3 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *