Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Ruim 2,7 miljoen simkaarten geregistreerd

Het registratietermijn voor de anonieme prepaid simkaart is onlangs verlopen. Dit is gebeurt in de nacht van 7 op 8 juni. Uiteindelijk zijn er ruim 2,7 miljoen simkaart geregistreerd op naam van de gebruiker. De overige 400.000 simkaarten zijn anoniem gebleven en daarom ook om middernacht geblokkeerd. Gebruikers hiervan kunnen hun herlaadkaart in dit geval niet meer gebruiken.

Groot aantal simkaarten in de laatste weken geregistreerd

Bovenstaande informatie is gebleken uit de officiële cijfers van het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie (BIPT). Het aantal ongeregistreerde simkaarten is groot, maar minder groot dan vooraf werd verwacht. Met nog maar krap 4 weken te gaan waren er 1,6 miljoen herlaadkaart nog niet geregistreerd. De vele persberichten en waarschuwingen van zowel providers als overheidsinstanties hebben ervoor gezorgd dat de uiteindelijke registratie ongeveer 85% van het totaal bedraagt.

Het gevolg van deze registratieplicht

Deze registratieplicht is ingevoerd als maatregel in de strijd tegen het terreur. Het zou zowel terroristen als criminelen moeilijker moeten maken om met elkaar te communiceren, nu alle telefoonnummers herleidt kunnen worden naar een persoon. Of dit ook echt gaat helpen tegen het huidige terreurgevaar zal moeten blijken.

Dit is echter het gewenste gevolg. Helaas heeft deze registratieplicht ook ongewenste gevolgen met zich meegebracht. Zo hebben wij vele klachten binnengekregen over het niet kunnen registreren van prepaid simkaarten, of van mensen die achteraf toch afgesloten zijn ondanks zij zich hadden geregistreerd.

Problemen bij het registreren van de simkaart

Wij hebben veel klachten binnengekregen van klanten van verschillende providers, waaronder Lyca Mobile met betrekking tot het registreren van de prepaid simkaart. Velen dachten zich geregistreerd te hebben, maar zijn achteraf toch nog afgesloten van het mobiele netwerk. Ook is er veelvuldig gemeld dat het niet mogelijk was om je te registreren in bij een Lyca verkooppunt. Echter is Lyca hier niet de enige in. Ook bij andere providers zoals Carrefour Mobile, Proximus en Base zijn er dit soort klachten gemeld.
De providers zijn hiervan op de hoogte en zullen er alles aan doen om dit nog recht te kunnen zetten. Waar het probleem ligt is in iedere situatie anders. Als jij hier ook last van hebt, adviseren wij je contact op te nemen met de desbetreffende provider, zodat zij dit voor je kunnen oplossen.

Blokkering opheffen door alsnog de herlaadkaart te registreren

Ook is er veelvuldig bij ons gemeld dat er na het verlopen van het registratietermijn geen contact meer gemaakt kan worden met slimme apparaten. Dit zijn bijvoorbeeld alarmsystemen, thermostaten, slimme koelkasten etc. Ook deze apparaten bevatten (prepaid) simkaarten en moeten dus geregistreerd worden.
Gelukkig kan dit nog steeds! Ben jij dus geblokkeerd door je provider, omdat je je niet geregistreerd hebt? Doe dit dan zo snel mogelijk. De termijn waarin dit nog kan verschilt per provider en varieert tussen de 3 en 12 maanden. Hieronder een snel overzicht:

TABEL

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

veertien − 5 =