Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Prepaid kosten

Welke kosten heb je met een prepaid kaart en waar moet je op letten bij het gebruik van een herlaadkaart? Deze onderwerpen zullen wij bespreken in onderstaand bericht.

Kosten van prepaid bellen

Het is heel gemakkelijk om herlaadkaarten (online) te kopen of te bestellen, meestal zijn de prepaid kaarten namelijk gratis en ontvang je ook nog beltegoed cadeau. Natuurlijk is het belangrijk om te weten hoeveel een herlaad kaart in verbruik kost. Allereerst kijk je naar de prepaid tarieven; wat kost het bellen per minuut, het sturen van een sms’je of het data verbruik per MB. Daarnaast zijn er nog een aantal andere punten van belang, zie onderstaand overzicht.

Let op onderstaande punten m.b.t. een prepaid kaart

  1. Is de afrekening per minuut of per seconde?
  2. Wanneer je geen volledige minuut belt, maar er wordt wel per minuut afgerekend dan kost je dit natuurlijk veel geld.

  3. Is er een starttarief? Vooral internationale simkaarten (Lycamobile) rekenen een starttarief, de meeste providers rekenen meestal alleen de eerste minuut volledig.
  4. Wat is de geldigheid van het beltegoed? De meeste herlaadkaarten zijn 12 maanden geldig. Van een aantal simkaarten is het tegoed 6 maanden geldig. Je moet er dus op letten om tijdig te herladen of een betaalde ‘actie’ uit te voeren. Die 6 maanden kan ook slechts 3 maanden zijn, zoek dit uit wanneer je voor een bepaalde provider hebt gekozen. Wanneer de geldigheid is verlopen, wordt je simkaart gedeactiveerd en kun je het telefoonnummer niet meer gebruiken!
  5. Buiten je bundel? Heb je gekozen voor een bundel dan zijn de tarieven vaak voordeliger, maar let op als je buiten de bundel gaat betaal je weer het normale tarief.
  6. Aanbieding? Sommige providers adverteren met gratis bellen naar andere nummers van dezelfde provider of stunten met goedkope tarieven. Let dan op of er een * bij staat omdat het gratis onderling bellen slechts de eerste 30 minuten kan gelden en het bellen voor het goedkope tarief alleen geldt wanneer je de volledige 3 minuten belt.

Conclusie

Er zijn in de loop der jaren een aantal mogelijkheden aan prepaid diensten toegevoegd, zoals bijvoorbeeld het automatisch opwaarderen. Het blijft natuurlijk zo dat je nooit meer tegoed kunt verbruiken dan het tegoed dat op je simkaart staat, wat met een abonnement wel het geval is.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *